Deprem Gerçeği ve Unutulan Kentsel Dönüşüm!
Sakarya'da 100 bine yakın nüfusa sahip olan Akyazı’da, “deprem” gibi yaşamsal bir tehlike yıllardır kapımızda beklerken, bu konuda ciddi ve somut hiçbir adım atılmaması endişe verici bir tabloyu ortaya koyuyor. Daha önce, 2014-2019 döneminde gündeme gelen ve riskli bölgelerin tespit edildiği kentsel dönüşüm projesi umut olmuştu. Halk, can ve mal güvenliğini ilgilendiren bu hayati projeye dört elle sarılmıştı.
Ancak ne yazık ki…
2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Belediye Başkanı Bilal Soykan, bu projeyi adeta rafa kaldırdı. Aradan geçen yedi yılda kentsel dönüşüm bir daha hatırlanmadı.
Başkan Soykan, göreve geldiği günden bu yana, ilçenin temel sorunlarına kulaklarını tıkamış durumda. Akyazı, günümüzün gerekliliklerinden uzak, her yağmurda çamura dönen sokakları, çöken yolları ve düzensiz şehirleşmesiyle adeta kendi haline bırakılmış durumda.
Oysa belediyecilik; spor kompleksi ve Spor tesisleri afişlerle, reklamlarla değil, vatandaşın günlük hayatını kolaylaştıracak projelerle yapılır. Akyazı Belediyesi’nin bütçesi ise ne yazık ki asli görevlerinden uzak bir şekilde, adeta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yerel birimi gibi kullanılıyor. Bu durum, her geçen gün daha fazla vatandaşı rahatsız ediyor.
Vatandaş soruyor:
*Vatandaşın can ve mal kaybı sizi ilgilendirmiyor mu
*Deprem gelmeden önlem alacak mısınız?
*Yollarımız ne zaman düzeltilecek?
*Trafik ve park sorunu ne olacak
*Kentsel dönüşüm neden unutuldu?
Akyazı halkı artık bu soruların cevabını istiyor. AK Parti’nin il ve ilçe yönetimi de bu tepkilere kayıtsız kalmamalı. Bilal Soykan’a, bir spor müdürü değil, Akyazı’nın belediye başkanı olduğunu hatırlatacak bir sorumluluk çağrısı yapılmalı. Çünkü bu ilçede yaşayan herkesin canı ve malı, ihmale gelecek gibi değil.
Unutulmamalı:
Belediye başkanlığı, halkı yok saymakla azarlamakla bol bol reklamlarla değil hizmetle yapılır!