Belediye Yönetimi Akyazı’yı Felce Sürüklüyor: Otopark Sorunu Göz Ardı Ediliyor
Akyazı’nın çarşı merkezinde yaşanan otopark sorunu yıllardır çözülmediği gibi her geçen gün büyüyor. Araçlar sokaklara gelişigüzel park ediyor, akşam saatlerinde trafik tamamen felç oluyor, esnaf ve vatandaş isyan noktasına geldi.
yasa çok net: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Otopark Yönetmeliği, daire büyüklüğüne göre zorunlu otopark sayılarını belirliyor:
Ama Akyazı’da ne yazık ki bu kurallar uygulanmıyor. Belediye, ahbap-çavuş ilişkileriyle hareket ederek, yasayı yok sayıyor, müteahhitlerin önünü açıyor ve otopark sorununun büyümesine göz yumuyor. 8 dairelik bir binaya en az 4–8 araçlık otopark zorunlu olmasına rağmen, yetkililer bu kuralı hiçe sayıyor.
Sonuç mu? İki yönlü yollar araçlarla dolup taşıyor, esnaf dükkan önünü park alanına çeviriyor, vatandaş arabasını koyacak yer bulamıyor. İlçemizin modernleşmesini beklerken, her akşam aynı sorunla karşı karşıya kalıyoruz.
Çözüm net: Belediye, müteahhitlere bina ruhsatı verirken otopark zorunluluğunu fiilen uygulatmalı. Ruhsatsız ve otoparksız binalara izin verilmemeli. Mevcut sorunlu binaların otopark sorunu ise, müteahhitlerle işbirliği ve yer altı veya mekanik otopark çözümleriyle çözülmeli.
Akyazı halkı modern ve yaşanabilir bir ilçe istiyor. Ama ahbap-çavuş ilişkilerine dayalı, yasayı yok sayan anlayışla ilçenin geleceği her geçen gün zarar görüyor. Artık somut adımlar atılmalı; yoksa bu trafik ve park kaosu yıllarca sürecek ve ilçemizin geleceğini olumsuz etkilemeye devam edecek.
Bence Beledıye görev ihmaliyle suç işliyor ilçenin geleceğine zarar veriyor










