TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 19-10-2023 21:59   Güncelleme : 20-10-2023 14:39

YILDIRIM SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

YILDIRIM SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Akyazı Medya ve Basın Birliği'nden muhabire saldırıya kınama
Akyazı Medya ve Basın Birliği Başkanı Ali Yıldırım, 112 personelinin kazayı haberleştirmek için çekim yapan gazeteciye saldırıda bulunmasını kınadı. 
Başkan Ali Yıldırım, yayınladığı kınama mesajlarında gazeteciliğin, basın özgürlüğünün ve halkın bilgi alma hakkının hedef alındığı söyledi.

Akyazı Medya ve Basın Birliği Başkanı Ali Yıldırım, 112 Acil Sağlık personelinin kazayı haberleştirmek için çekim yapan muhabire fiziksel müdahalede bulunmasına tepki gösterdi. 

HERKES İŞİNİ YAPACAK

112 sağlık personelinin olay yerindeki görevinin kazazedeye sağlık müdahalesinde bulunmak olduğununu, işini yapan gazeteciye engellemesinin tamamen iş güzargahlık olduğunu vurgulayan Yıldırım; "Sağlık personellerinin gazetecilere yönelik müdahaleleri giderek artıyor. Sahada çalışan gazeteciler ve 112 personelleri sahada olaylarda sık sık karşılaşıyor. Gazetenin görevi olayı haberleştirmek. Sağlık personeli kamusal alanda çekim yapan gazeteciye 'çekemezsin' diyemez. Gazeteciye işini öğretmeye çalışamaz. Onlar işini yapacak. Gazetecide işini yapacak. Gazeteciye 'çekme' diyerek hedef gösteremez. Yanlış olduğunu düşünüdüğü bir konu varsa hukuk yoluyla hakını arayabilir" dedi. 

ANAYASAL GÜVENCE ALTINDA

Basın özgürlüğünün Anayasal Güvence altında olduğuna dikkati çeken Yıldırım;"
Gazeteciler kamuoyunun merak ettiği olayları, konuları duyurmakla, aydınlatmakla mükelleftir. Bu kamu adına yürütülen bir görevdir. Meslektaşlarımız haberi gazetecilik etik kurallarına harfiyen riayet ederek kamuoyuna aktarmaktadırlar. Ancak gazetecileri hedef göstermek meslektaşlarımızı zor durumda bırakmakta, kamuoyunun haber alma hakkını engellemektedir.Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevin kanunlar ve anayasanın güvencesi altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır" diye 0konuştu.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI