BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 11-10-2023 16:38   Güncelleme : 11-10-2023 16:45

ŞİİR AKŞAMLARI 12–14 EKİM TARİHLERİNDE SAKARYA’DA HAYAT BULACAK

ŞİİR AKŞAMLARI 12–14 EKİM TARİHLERİNDE  SAKARYA’DA HAYAT BULACAK

ŞİİR AKŞAMLARI 12–14 EKİM TARİHLERİNDE

SAKARYA’DA HAYAT BULACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, bu yıl da birbirinden değerli şair, akademisyen ve edebiyatçıları ağırlayacak. Bu yıl 22.’si düzenlenecek Şiir Akşamları, 12-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili konuşan Başkan Yüce, “Bizler, asırlar boyunca en özel şairlerimizin en güzel şiirleriyle gönül coğrafyamızı hep diri tuttuk. Yeri geldi hüzünlendik, yeri geldi sevindik, yeri geldi diğer coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimizle aramızda köprüler kurduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, birbirinden değerli şair, akademisyen ve edebiyatçının katılacağı programlarla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 12-14 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca devam edecek programlarda şiir okumaları, panel ve söyleşiler başta olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Yurtiçi ve yurtdışından birçok şairin katılacağı programların kapanış töreni ise 14 Ekim Cumartesi günü Sapanca SGM’de yapılacak.

Gönül coğrafyamızı şiirlerle diri tutuyoruz

Programlarla ilgili konuşan Başkan Yüce, şiirlerin kardeş coğrafyalar ile aramızda bir köprü olduğunu ifade ederek, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, şiir sanatı bu topraklarda gönüllerimizi birleştiren, sevgi ve kardeşlik duygumuzu pekiştiren en önemli mefhumlardan birisidir. Bizler, asırlar boyunca en özel şairlerimizin en güzel şiirleriyle gönül coğrafyamızı hep diri tuttuk. Yeri geldi hüzünlendik, yeri geldi sevindik, yeri geldi diğer coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimizle aramızda köprüler kurduk. Bu yıl da yine kardeşlik duygularımızı pekiştireceğimiz, aramızda yeni köprüler kuracağımız 22. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları programını düzenliyoruz. Şiir akşamlarımızın hayırlı olmasını diliyor, en güzel vakitlerin şiirle geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

22. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları 12 Ekim’de başlayacak

12-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 22. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarının detaylı programı şu şekilde olacak:

12 Ekim Perşembe

Şairler Liselerde / 10.30

-Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam-Hatip Lisesi

Şairler: Hüseyin Akım, Mehmet Narlı, Leyla Şerif Emin, Muhammet Hüküm

-Sakarya Anadolu Lisesi

Şairler: Can Acer, Mümin Aliov, Burak Çelik, Zeynep Arkan

-Adabilim Okulları

Şairler: Bestami Yazgan, Gökhan Akçiçek, H. Salih Zengin, Yusuf Dursun

-Altınküre Teknokent Koleji

Şairler: Ercan Yılmaz, Ebru Özden, A. Samet Atılgan, Taner Güçlütürk

Şiir Sunumları / SAÜ Kahve Keyfi / 15.00

Şiir Sunumları / Nehir Çikolata Evi / 19.00

Şiir Meclisi: “Kahve, Çikolata, Şiir”

13 Ekim Cuma

Panel / SAÜ Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sebahattin Zaim Konferans Salonu / 15.00

Konu: “Yüzyılın Şiiri” / “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Şiiri”

Konuklar: Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, Yücel Kayıran, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu

Şiir Sohbetleri / Taraklı / 19.00

14 Ekim Cumartesi

Kapanış Töreni / Sapanca SGM – 18.00

Final / Şiir Sunumları

Dinleti: Sedat Anar’la ‘Şiir Nağmeleri’

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI