BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 26-01-2023 16:33

BAŞKAN YÜCE DARIÇAYIRI BARAJI HIZLA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN YÜCE  DARIÇAYIRI BARAJI HIZLA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN YÜCE

DARIÇAYIRI BARAJI HIZLA DEVAM EDİYOR

Sakarya’nın tarihi projesi Darıçayırı Barajı’nda çalışmalar hız kazandı

Büyükşehir Belediyesi ve SATSO iş birliği ile Sakarya’ya kazandırılacak Darıçayırı Barajı Projesi’nin proje çalışmaları hız kazandı. 3 Milyar TL’lik Darıçayırı Barajı’nın proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Sakarya’nın içme suyu geleceğini garanti altına alacak barajda saha çalışmaları da başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yağışların mevsim normallerinin çok altında geçtiği bu günlerde, Sakarya’ya yeni bir kaynak olacak Darıçayırı Barajı’nın proje çalışmalarının hızlandığı bilgisini vatandaşlarla paylaştı. Karasu’da bulunan Darıçayırı Deresi üzerinde hayata geçirilecek proje ile yılda 750 Milyon TL gelir elde edilecek. Dünyanın farklı noktalarında her geçen gün su sorunları yaşanırken Sakarya Büyükşehir Belediyesi su konusunda attığı doğru adımlarla hem yeni kaynaklar hayata geçiriyor hem de bu kaynaklardan ciddi bir gelir elde ediyor. Kendisini 4 yılda amorti edecek dev projenin proje çalışmalarının ise önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

Çalışmalar SATSO işbirliği ile yürütülüyor
Kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “SATSO ve SASKİ olarak ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda şehrimiz için en doğru adımı atmayı hedefledik. SATSO ile ortaklaşa yürüttüğümüz görüşmelerimizi şehrimizin menfaatini ön planda tutarak sürdürüyoruz.”

Başkan Ekrem Yüce ile Sakarya Darıçayırı Barajı’na kavuşacak
“Bugüne kadar su konusunda attığımız doğru adımlarla şehrimize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçtiğimiz günlerde dile getirdiği ve üzerinde durduğu önemli bir konudur, şehirlere baraj yapmak. Biz de geleceği gören vizyonu ve yakından takip ettiği proje çalışmaları sayesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ile Sakarya’ya en kısa zamanda Darıçayırı Barajı’nı inşa edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

<a href="https://www.akyazihalkinsesi.com/files/uploads/1674740065-a9edf911b0a297b2024c.jpg"><img src="https://www.akyazihalkinsesi.com/files/uploads/1674740065-a9edf911b0a297b2024c.jpg" border="0" /></a>

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI