TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 11-07-2023 15:43

ATSO BAŞKANI; GIDA OSB İÇİN YATIRIMCILARI ÇAĞRIDA BULUNDU

ATSO BAŞKANI;  GIDA OSB İÇİN YATIRIMCILARI ÇAĞRIDA BULUNDU

ATSO BAŞKANI;

GIDA OSB İÇİN YATIRIMCILARI ÇAĞRIDA BULUNDU

Akyazı Gıda OSB’nin Sakarya ve bölgedeki yatırımcılar için önemli imkanlar sunacağını ifade eden Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, yapılacak yatırımlarla bölgenin sanayide, ihracatta ve tarımda daha da güçleneceğini ve istihdamın büyük oranda artacağını söyledi. Başkan Bayraktar, Akyazı Gıda OSB kuruluşunu gerçekleştirmek için ilgili kurumlarla istişare toplantıları yaparak süreci hızlandırdıklarını belirtti.

Her bir kuruma iş birliği için teşekkürlerini ileten Bayraktar; "OSB konumu nedeniyle iş dünyası için adeta bir cazibe merkezi. İlk etapta 2500 metrekare arsa tahsisine başladığımız Akyazı Gıda OSB sayesinde sektörel ve bölgesel çeşitliliğimizin artacağına inanıyorum. Özellikle Karasu Limanı’na olan yakınlığı ve metropollere olan yakınlığı münasebeti ile yatırımcılarımıza birçok önemli ulaşım ve lojistik avantajı sunuyor.

OSB' nin inşa süreci tamamlandığında ve tamamı ile faaliyete başladığında ülkemizde ve bölgemizdeki ilk ve önemli Gıda OSB’lerinden biri olacak ve hem şehrimizin hem de bölgemizin tarımdaki üretim kapasitesini çok daha güçlendirecek. Yapacağımız çalışmalar ve girişimlerle Akyazı Gıda OSB’de sanayimizi hava kirliliğinden uzak, modern teknoloji ile buluşturarak tüm sektörlere yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Akyazı Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin yapısı, başlanan arsa tahsis işlemleri ve OSB’nin önemini artıran unsurlar hakkında da bilgi veren Başkan Bayraktar OSB’de arsa tahsisi yapılan 1. etap alanın yaklaşık 2500 metrekare olduğunu dile getirdi. Bayraktar, henüz parselasyonu yapılmayan bir alanın da gerek görülmesi halinde gelecek parsel taleplerine göre değerlendirileceğini ifade etti.

YATIRIMCIYA ÇAĞRI

Akyazı Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nin yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağlayacağına dikkati çeken Bayraktar, “Akyazı OSB, bölgemizde kurulacak olan ilk Gıda Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. OSB genişleme sahası ile birlikte büyütülme imkanına sahiptir. Bu noktada büyük önem taşıyan bir başka konu da OSB’nin ulaşımda sunduğu avantajlardır.

Akyazı Gıda OSB, Kuzey Marmara Otoyolunun dibinde olması ve Karasu Limanına olan yakınlığı ile adeta biz cazibe merkezidir. Bu vesile ile İlçemize ve bölgemize yatırımda bulunmak isteyen girişimcilerimizi bekliyor Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası olarak her zaman yatırımcıya yardımcı olacağımızı ifade ederiz’’ diye konuştu.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI