TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 13-10-2023 16:23   Güncelleme : 13-10-2023 16:34

AKYAZI’LI STK'LARDAN GAZZE'YE DESTEK

AKYAZI’LI STK'LARDAN GAZZE'YE DESTEK

AKYAZI’LI STK'LARDAN GAZZE'YE DESTEK

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, 13.10.2023 Cuma günü Cuma namazı sonrası Gazze ve Filistin'e yönelik saldırıları protesto etti.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu gün geçtikçe şiddetlenerek devam ederken, İsrail’in saldırılarına Türkiye’den tepkiler devam ediyor.

Akyazı Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nca Gazi Süleymanpaşa Camii önünde Cuma namazı sonrası Filistinlilerin verdiği haklı mücadelenin yanında olmak ve Gazze halkına destek vermek için protesto gerçekleştirildi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, uzun bir süredir, Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiği vurgulandı.

AKSA TUFANI OPERASYONU BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞI YERDİR Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistlerin her geçen gün işgali genişlettiği ifade edilen açıklamada; "

ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadırlar. Filistinlilerin İsrail’e karşı başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu, kendi topraklarında zulme maruz kalan, mülteci konumuna düşürülen, dar bir alana sıkıştırılarak dünyadan ve normal yaşam standartlarından izole edilen bir halkın çığlığıdır, zulme başkaldırışıdır.

Aksa Tufanı Operasyonu bıçağın kemiğe dayandığı yerdir. Meşru müdafaadır. Birikmiş bir öfkenin patlamasıdır.

Aksa Tufanı Operasyonu insanların kadın, çocuk, yaşlı gözetilmeden belirli aralıklarla ve sudan sebeplerle göz göre öldürülmesine, hapsedilmesine, tecavüzlere, devlet terörüne, izolasyona karşı yükselen sestir. Bu ses susturmayı, kendi topraklarında özgürce yaşama mücadelesi veren insanları terörist olarak nitelendirmeye çalışanları kınıyoruz.

TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ

bu Filistinlilerin yaşam mücadelesidir. İsrail’in uzun yıllardır sürdürdüğü devlet terörü meşru gösterilemez. Filistin halkı, kutsallıklara saygısızlığı, özgürlüklerine yönelik izolasyonları kabul etmeyecektir. Hem insan hem Müslüman olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde tarafız, taraf olmak zorundayız. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını, İslam ümmetinin izzet ve şerefini korumaktadır.

Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe,cephe genişleten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz.

Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyor, yüce Allah'ın onları muzaffer kılmasını diliyoruz.

Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır.

hal böyleyken Müslümanlar ekonomik, askeri, maddi ve manevi olarak tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. işgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz.

İSLAM ÜLKELERİ SOMUT ADIMLAR ATMALI

Terör  devleti İsrail, bir taraftan insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak işgal ve yıkımlara devam ederken, normalleşme çalışmalarıyla fiillerini meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır Eski Amerikan başkanı Trump döneminde, İsrail’in başkentinin Kudüs olarak ilan edilmesi, yüzyılın antlaşması ve İbrahim antlaşması gibi, özelde Filistin’in genelde İslam dünyasının aleyhine olan normalleşme çalışmaları başlatılmıştır. Bu yüzden bu normalleşme anlaşmalarına dahil olmak, siyonizmin emellerine su taşımak olur. İslam ülkeleri aynı zamanda bu çete devleti ile olan tüm ekonomik, askeri ve diplomatik ilişkilerini askıya alıp, derhal Filistinli kardeşlerimiz için somut adımlar atmalıdır.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz: İsrail’in başkenti ne Kudüs, ne de Telaviv’dir. İsrail’in başkenti cehennemin dibidir! Akyazı sivil toplum kuruluşları olarak; Filistin’i, başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını ve ülkelerini, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.

Bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun. Kahraman mücahitlere selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun" denildi.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI