AKYAZI BELEDİYESİ
Giriş Tarihi : 16-04-2025 22:19   Güncelleme : 17-04-2025 15:02

AKYAZI'DA KÜTÜPHANE YOK 16.04.2025

AKYAZI'DA KÜTÜPHANE YOK 16.04.2025

Kütüphaneler Haftası Kutlandı.

Ancak Akyazı’da Kütüphane Yok

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, ilçede halk kütüphanesinin kapalı olması dikkat çekti.

Uzun yıllardır Akyazı’da hizmet veren Mehmet Niyazi Özdemir İlçe Halk Kütüphanesi, geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız kapatıldı. Gerekçe olarak binanın deprem testinde, depreme dayanıklı olmadığı ancak kamuoyuna net bir açıklama yapılmış değil.

Özellikle öğrenciler, öğretmenler ve araştırmacılar, ilçede aktif bir kütüphane olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, kültürel ve eğitsel gelişim için önemli bir yeri olan kütüphanenin yeniden ne zaman açılacağı hususunda bir açıklama yapılmamış olması tepkiyi neden oluyor 

Akyazılılar, Kütüphaneler Haftası’nda sembolik kutlamalar yerine, kalıcı çözümler ve somut adımlar bekliyor. İlçede kütüphanesiz geçen her günün, çocuklar ve gençler adına bir kayıp olduğuna dikkat çekiliyor.

Yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama ya da yeni bir proje beklentisi ise hâlâ devam ediyor.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI