TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 11-10-2023 15:56   Güncelleme : 11-10-2023 16:46

ATSO OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

ATSO OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

ATSO OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Meclis Başkanı Muzaffer Başer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gündem maddelerinin oylanmasının ardından gerçekleştirildi.

ATSO Meclis Toplantısında Gündem Sektör ve Ekonomiydi Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri ekonomiye ilişkin görüş ve düşüncelerini yaşadıkları sıkıntıları meclis toplantısında dile getirdiler.

Başkan Bayraktar konuyla ilgili; Türkiye’nin çok uzun bir süredir yüksek enflasyon sorunu var. Yüksek enflasyonun varlığı faizlerin de yüksek olmasına yol açıyor, Son birkaç yılda enflasyonun temel nedeni TL’nin yüksek dış değer kaybı yaşaması. Türkiye’nin üretimde kullandığı girdilerin (hammaddeler, ara malları ve makine teçhizat gibi sermaye malları) önemli bölümü ithal ediliyor. O nedenle TL’nin yabancı paralara karşı değer kaybı bu girdilerin pahalanmasına ve dolayısıyla da üretim maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor. Üretim maliyetleri yükselince de ister istemez bu artışlar fiyatlara yansıyor ve enflasyona neden oluyor. TL’nin değer kaybı süreklilik gösterdikçe enflasyon da süreklilik sergiliyor. Enflasyon yükseldikçe faizin yükselmesi de kaçınılmaz oluyor Bu sorunu çözmenin ilk yolu TL’nin değer kaybını önlemektir dedi.

Başkan Bayraktar; Bölgemizde rekabet gücünün artırılması ve kalıcı istihdamın sağlanması adına fırsat sunacak OSB ile ilgili çalışma sürecine de değindi.

Akyazı Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar ile istişare toplantıları yaparak süreci hızlandırdıklarını ifade etti. “Ulusal karayolu hatları, demiryolu yük-yolcu hatları ve limanı ile sahip olduğu güçlü ulaşım altyapısının yanı sıra pazara yakınlığı, hammadde ve ara mamul temininde lojistik kolaylığı ile sanayi-teknoloji ağına kolay ulaşım imkânları ile ilçemizde yatırım talepleri her geçen gün artarak devam etmekte olduğunu belirterek, İlçemize ve

bölgemize yatırımda bulunmak isteyen girişimcilerin ön talep formlarını almaya başladıklarını ifade etti.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanımız Z. Şinasi Bayraktar Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG’u, odamız adına aldık. Yönetim Kurulu Üyemiz ve Genel Sekreterimizin teslim alacağı Türkiye’nin ilk Yerli ve Milli otomobili TOGG un Odamız ve Bölgemizin hizmetinde olacağını ifade etdi.

Birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen meclis toplantısı diğer gündem maddeleri görüşüldükten sonra iyi dilek temennileri sonrasında son buldu.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI