Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Kaderine Terk Edildi
Kurslar kapandı, dekorlar söküldü, çocuklar tehlikeli alanlarda oynuyor… İlçenin önemli sosyal yaşam alanı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.
Akyazı’da ailelerin ve çocukların yıllarca faydalandığı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM), ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle adeta çöküyor. Bir dönem çocuk kahkahalarının yükseldiği, kadınlara yönelik kursların düzenlendiği merkezde artık sessizlik hakim.
Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın göreve gelmesinin ardından ilk olarak kantin işletmecileri tesisi terk etti. Daha sonra çeşitli kurslar birer birer kapatıldı. Bugün ise bina büyük ölçüde işlevsiz hale gelmiş durumda.
Her hafta perşembe günleri kurulan “Kumaş Pazarı” ile tesisin çevresi hem aileler hem de çocuklar açısından riskli bir alana dönüştü. Tuvalet eksikliği nedeniyle bazı vatandaşların sokak aralarında ihtiyaç gidermesi kameralara yansırken, çocuklar bahçedeki dekoratif taşları yerlerinden sökerek oynamaya başladı. Bazı oyun gruplarının ise bozuk ve tehlikeli durumda olduğu gözlemlendi.
Sosyal Gelişim Merkezi’nin bu hali, ilçede sosyal yaşamın giderek daraldığı yönündeki eleştirileri yeniden gündeme getirdi. Daha önce Kuzuluk Gölpark’ın kapatılması ve Merkez Aile Parkı’nın otoparka çevrilmesiyle başlayan süreç, şimdi SGM ile devam ediyor.
Vatandaşlar, mevcut sosyal tesislerin bakımının yapılmasını ve aktif hale getirilmesini talep ediyor. İlçede yaşanan bu duruma karşı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın da harekete geçmesi bekleniyor