TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 28-03-2023 16:24   Güncelleme : 28-03-2023 16:39

VEREM HASTALIĞI HAKKINDAKİ TÜM BİLGİLER VE SÜREÇLER

VEREM HASTALIĞI HAKKINDAKİ TÜM BİLGİLER VE SÜREÇLER

VEREM HASTALIĞI HAKKINDAKİ TÜM BİLGİLER VE SÜREÇLER

Dr.Şeyda Tok, tüberküloz nedeniyle her yıl 1,5 milyondan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Tüberküloz, toplumda bilinen adıyla verem, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen dünyada ve ülkemizde bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor.

Verem (Tüberküloz) hastalığı hava yolu ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır. İnsanlık tarihinin en eski hastalıklarından biri olan verem hakkında Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü ve SUBÜ (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) işbirliği ayrıntılı bilgiler verdi. Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Şeyda Tok; "Tüberküloz (Verem) hava yolu ile bulaşan, başta akciğerler olmak üzere tüm organları tutabilen bulaşıcı bir hastalıktır. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen verem dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. Tüberküloz hastalığının tedavisi ise Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır" dedi.

Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Nisa Nur Demir, Tüberkülozda beslenmenin önemine vurgu yaparken, SUBÜ Fizyoterapist Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim Yıldız da Tüberkülozda solunum rehabilitasyonunun öneminden bahsetti.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI