BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 26-09-2023 14:00

SERDIVAN’DA 5 MAHALLENIN IÇME SUYU ALTYAPISI BÜYÜKŞEHİR İLE YENİLENİYOR

SERDIVAN’DA 5 MAHALLENIN IÇME SUYU  ALTYAPISI BÜYÜKŞEHİR İLE YENİLENİYOR

SERDIVAN’DA 5 MAHALLENIN IÇME SUYU

ALTYAPISI BÜYÜKŞEHİR İLE YENİLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Serdivan ilçesinde başlattığı hat yenileme çalışmaları kapsamında 5 mahalleye hizmet veren 2 bin 500 metrelik içme suyu hattını yeni yüzüne kavuşturacak. Proje üzerinde devam eden çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Serdivan Kazımpaşa, Uzunköy, Kuruçeşme, Selahiye ve Meşeli mahallelerine uzun yıllardan beri hizmet veren 2 bin 500 metrelik içme suyu hattını yeniliyor. Sıklıkla arızalanması nedeniyle su kayıplarına ve kesintilere neden olan hat ekiplerin aralıksız çalışmaları ile kısa sürede yenilenecek. Böylelikle hat üzerindeki çalışmalar tamamlandığında bölge halkı kesintisiz su ile buluşurken aynı zamanda kayıpların önlemesi ile de ciddi oranda su tasarrufu sağlanacak.

 

Kesintisiz içme suyu ve su tasarrufu

Proje ilgili yapılan açıklamada ise, “ Kazımpaşa, Meşeli, Selahiye, Kuruçeşme ve Uzunköy mahallelerimize uzun yıllar boyunca hizmet veren 2 bin 500 metrelik hattın yenileme çalışmalarında sona yaklaştık. Hattın bölgenin işlek caddesinde yer alması ve trafiğin olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz çalışmalarını mesai kavramı gözetmeksizin sürdürdü. Hızla sona yaklaştığımız proje tamamlandığında ise bölgede ciddi oranda su tasarrufu sağlanırken aynı zamanda kesintilerin de önüne geçeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI