SASKİ’DEN SUYA ZAM
Sakarya'da suya zam geldi.
SASKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla birlikte Sakarya genelinde su tarifelerine zam yapıldı. Büyükşehir Belediyesi 2026 Mayıs ayı meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen genel kurulda kabul edilen yeni fiyat tarifesi, 1 Haziran 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.
SASKi, su faturalarında yeni düzenlemeye gitti.
Yeni fiyat tarifesi, SASKİ’NİN bugün yapılan genel kurulunda karara bağlandı.
Yeni tarifeye göre
Adapazarı, Arifliye, Erenler, Ferizli, Kaynarca, Serdivan, Sapanca, Söğütlü, Kocaali ve Karasu'da
Birim fiyatı 21,87 TL’den 30,62 TL’ye yükseldi.
Akyazı Hendek, Karapürçek, Geyve, Pamukova ve Taraklıda ise
Birim fiyat 17.49 dan 24.49 TL oldu.
Yapılan düzenleme ile birlikte Adapazarı, Ariliye, Erenler, Ferizli, Kaynarca, Serdivan, Sapanca, Söğütlü, Kocaali ve Karasu'da suyun metreküpü konutlar için KDV hariç 30 lira 62 kuruş oldu. Atık su ise KDV hariç 12 lira 25 kuruş olarak belirlendi.
Akyazı Hendek, Karapürçek, Geyve, Pamukova ve Taraklı'da ise suyun metreküpü KDV hariç 24.49 TL oldu. Atık su ise KDV hariç 9 lira 80 kuruş olarak belirlendi.
Köyden mahalleye dönen yerleşimlerde suyun metreküpü KDV hariç 7 lira 4 kuruş, atık su ise KDV hariç 3 lira 52 kuruş olarak belirlendi.
Daha önce belde olan ancak mahalleye dönen Alifuatpaşa, Kuzuluk, Kurudere, Darıçayırı, Yuvalıdere, Çamlıca, Limandere, Altındere ve Dokurcun'da ise suyun metreküpü KDV hariç 14 lira 8 kuruş, atık su ise KDV hariç 7 lira 4 kuruş oldu.
Park bahçeler için ise suyun metreküpü 140 lira olarak belirlendi.
Sanayi için ise suyun metreküpü 117 lira 96 kuruş olarak güncellendi.















