BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 05-09-2023 14:38   Güncelleme : 05-09-2023 15:04

BÜYÜKŞEHİR’DEN ERENLER’İN ALTYAPISI İÇİN BÜYÜK ADIM: “SAKARYA’NIN REFAHINA KATKI SUNACAK”

BÜYÜKŞEHİR’DEN ERENLER’İN ALTYAPISI İÇİN  BÜYÜK ADIM: “SAKARYA’NIN REFAHINA KATKI SUNACAK”

BÜYÜKŞEHİR’DEN ERENLER’İN ALTYAPISI İÇİN

BÜYÜK ADIM: “SAKARYA’NIN REFAHINA KATKI SUNACAK”

Büyükşehir Belediyesi SASKİ, Erenler’in altyapısına güç katacak 60 milyon TL maliyetli projenin ikinci etabına yapılan törenle başladı. 5 bin 260 metre içme suyu, 2 bin 266 metre yağmursuyu ve 210 abone bağlantısını kapsayan dev projede yeni etabın startını Başkan Ekrem Yüce verdi. Yüce, “Bu projeyle Dilmen’in altyapısını güçlendirerek sürdürülebilir bir gelecek sunacağız. Sadece bir mahallemize değil tüm Sakarya’nın refahına katkı sağlayacak projemiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, şehrin güçlü bir altyapı ağına kavuşması için gündüz-gece mesai harcıyor. Kırsal bölgelerde ve şehrin merkezinde hayati çalışmalara imza atan Büyükşehir, dev bir çalışmayı da Erenler’de yürütüyor. İlçenin yeni ve güçlü bir altyapı ağına kavuşması için start verilen toplamda 60 milyon TL maliyetli projenin ikinci etabına start verildi.

 

Sakarya’nın refahına katkı

5 bin 260 metre içme suyu, 2 bin 266 metre yağmur suyu, 176 adet yağmur suyu ızgarası, 3 adet yangın hidrant montajını kapsayan bu etap Dilmen’in altyapısı için tarihi bir çalışma olacak. Bölgeye kesintisiz bir içme suyu teminini sağlayacak proje, aynı zamanda yoğun yağışlarda sel ve su baskınlarının oluşmasını önleyecek.

 

Proje için gerçekleştirilen lansman törenine Ereneler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, Sakarya Muhtarlar Federasyon Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende konuşan Başkan Yüce, projenin sadece bir mahalleye değil Sakarya’nın refahına büyük bir katkı sunacağını ve önemli bir başlangıç olacağını söyledi.

 

60 milyon TL’lik dev proje

Yüce projenin önemine dair şunları söyledi: “Gönül belediyeciliği şiarıyla Sakarya’mızın kuzeyinden güneyine, her köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza daha yaşanabilir, daha güvenli bir çevre sunma amacımızı ileriye taşımaya devam ediyoruz. Bugün, 60 milyon TL değerindeki Erenler ilçemizde gerçekleştirdiğimiz dev altyapı projemizin ikinci etabına başlama şerefine nail olmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin güçlü altyapı ağının devamlılığı ve Dilmen Mahallemizin sakinleri için hayata geçirdiğimiz bu altyapı projemiz, vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakma sözümüzün de bir yansımasıdır”

 

Dilmen’in geleceği için güçlü adım

Bu çalışmayla Dilmen’in sürdürülebilir bir geleceğe sahip olacağını kaydeden Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekiplerinin marifetiyle hayata geçirdiğimiz Erenler Dilmen Mahallesi 2. etap içme suyu ve yağmur suyu inşaatı kapsamında; 5.260 metre içme suyu şebekesi, 210 adet içme suyu abone bağlantısı, 2.266 metre muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı, 176 adet yağmur suyu ızgarası, 3 adet yangın hidrant montajının gerçekleştirilmesi için çalışmalarımıza başladık. Bu dev projemizin ikinci etap çalışmalarının başlamasıyla birlikte Dilmen Mahallemizin altyapısının daha da güçlenmesini ve sürdürülebilir bir geleceğe daha da yakınlaşmamızı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Gönül belediyeciliği” anlayışı

Başkan Yüce, “gönül belediyeciliği” anlayışının diyalog ve çözüm üretimi gerektirdiğini ifade ederek, “Altyapı çalışmalarımız sayesinde bölgedeki yoğun yağışların sebebiyet verebileceği her türlü su birikintisine ve baskınına çözüm kavuşturmuş olacak, hayata geçirilecek içme suyu hattı ile kesintisiz ve sağlıklı içme suyunu vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız. Bu projemizin tamamlanmasıyla sadece bir mahallemizin değil, tüm Sakarya’mızın refahına da katkı sağlamış olacağız. Gönül belediyeciliği anlayışı, vatandaşlarımızla sürekli diyalog halinde olmayı, onların ihtiyaçlarını anlayıp çözüm üretmeyi gerektirir” şeklinde konuştu.

 

“Dilmen sil baştan yenilenecek”

Ayrıca törende söz alan Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül ise, “Güzel ilçemizin en orta noktasında Dilmen’de Büyükşehir ile birlikte çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yürütüyoruz. 1. Etap çalışmalarımız 2 cadde ve 26 sokakla beraber tamamlamış olduk. 10 bin ton asfaltlama sonrası kaldırım çalışmalarımızda son noktaya geldi. Bugün burada lansmanını gerçekleştirdiğimiz 2. etap çalışmalarımızda ise 1 cadde ve 10 sokağımızla Dilmen’i sil baştan yenileyeceğiz” dedi. Başkan Yüce, iş makinasının direksiyonuna geçerek çalışmaları bizzat bir içme suyu borusunu taşıyarak başlattı. Bölgedeki teknik ekiple görüşerek alanda incelemelerde bulundu, tören sonunda çocuklar ve bölge halkıyla hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI