TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 13-09-2023 17:24   Güncelleme : 13-09-2023 17:32

YARGITAY’DAN TARİHİ BİR KARAR

YARGITAY’DAN TARİHİ BİR KARAR

YARGITAY’DAN TARİHİ BİR KARAR

YARGITAY'DAN ÇEDES KARARI:

OKULLARA İMAM ATANMASINI ÖNGÖREN PROJE LAİKLİĞE AYKIRI BULUNMADI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MEB ile Diyanet arasında imzalanan ve tepki çeken ‘ÇEDES’ protokolü hakkında suç duyurusu dilekçesinin ‘işleme konulmamasına’ karar verdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi hakkında Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) suç duyurusu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme konulmadı.

İzmir ve Eskişehir'de uygulamaya konulan proje kapsamında ‘manevi danışman’ olarak görevlendirilen imam, vaiz ve din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocaları, MEB okullarındaki öğrencilere ‘değerler eğitimi’ vermesi planlanıyor.

HKP'nin suç duyurusunu işleme alan Başsavcılık il valileri, il milli eğitim müdürleri ve il müftüleri hakkındaki dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda il valileri, il milli eğitim müdürleri ve il müftüleri hakkındaki dosyanın “işleme konulmaması” yönünde karar verdi.

Karara göre ÇEDES projesi laiklik ilkesine aykırı bulunmadı.

 

SİYASİ İKTİDARIN MEMURU GİBİ HAREKET ETTİLER

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak,ise kararı “Anayasa’nın 174’üncü maddesi ile koruma altına alınmış olan devrim kanunları da başta laiklik olmak üzere cumhuriyetin kazanımlarını korumaya yönelik düzenlemelerdir” ifadeleri ile değerlendirdi.

Çolak şunları kaydetti:

“Unvanlarının başında ‘Cumhuriyet’ olan savcılar bu olayda da maalesef cumhuriyetin savcısı gibi değil, siyasi iktidarın memuru gibi hareket etmiştir. Yaptığımız suç duyurusuna karşı verilen işleme konulmama kararının hiçbir yasal dayanağı yoktur.”

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI