TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 18-09-2023 18:05

VALİMİZ SAYIN YAŞAR KARADENİZ'İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

VALİMİZ SAYIN YAŞAR KARADENİZ'İN  19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

VALİMİZ SAYIN YAŞAR KARADENİZ'İN

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

18.09.2023

Tarihimizin en büyük zaferlerinden Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümünde, vatanseverliklerini örnek aldığımız Kahramanlarımızın Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri Kahraman Gazilerimiz, ülkemizin her bir karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş ve Aziz Şehitlerimizle birlikte bu vatanı bizlere emanet etmiştir.

Bizler de;

şehadete koşarken Gazilik makamına eren kahramanlarımıza duyduğumuz minnet duygumuzun daha da kuvvetlenmesine vesile olan bu özel günü hiçbir zaman unutmayacak, Kahraman Şehitlerimizin ve Gazilerimizin bizlere emanet ettikleri bu şerefli mirasa ve kutsal saydığımız değerlerimize her dönemde sahip çıkacak, yine onların hatıralarını her daim canlı tutarak verdikleri destansı mücadeleleri hafızalarda ve gönüllerde her koşulda yaşatmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için de, Aziz Vatan ve al bayrağın önemini ve değerini her alanda ve her anlamda gelecek kuşaklara aktaracak, Devletimizin ve Milletimizin gönül ve şefkat kapılarının ilelebet açık olduğu Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ve yakınları ile Gazilerimizi, dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anacak ve kahramanlıklarıyla her daim gurur duyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi/Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ebediyete irtihal eden Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aramızda olan Gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlıklı ve mutluluk içinde bir hayat temenni ediyorum.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI