CENAZELER
Giriş Tarihi : 18-03-2024 15:50

VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Türk milleti, tarih boyunca eşsiz bir mücadeleyle vatanını koruma ve özgürlüğünü savunma azmiyle çok büyük ve şanlı zaferlere imza atmıştır.

Aziz milletimizin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen yedi düvele meydan okuduğu, sarsılmaz azminden ve imanından aldığı güçle bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” diye haykırdığı Çanakkale Zaferi, Türk milletinin yeniden diriliş ve var oluş destanı olmuştur.

109. yıl dönümünü idrak ettiğimiz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, bir milletin vatan ve millet sevgisinin zirvelere ulaştığı, tertemiz alnından vurulup toprağa düştüğü, bir hilal uğruna serden geçerek dünyada eşine az rastlanan kahramanlığın adıdır.

Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuuru iyi idrak ederek, birlik ve beraberliğimizi diri tuttuğumuz ve değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe; üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur.

Kahramanlarımızın bu büyük fedakârlıkları, ezelden ebede milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatı olmuş ve daima gururla anılacak, Şehitlerimizin hatırası, gelecek nesillere ilham vererek Türkiye'nin aydınlık yarınları için de birer ışık kaynağı olacaktır.

Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşayabiliyor ve özgürce nefes alabiliyorsak, bunu her türlü yokluğa rağmen istiklal mücadelesi için vatanımızı canı pahasına koruyan atalarımıza borçluyuz. O gün savaş meydanlarında her türlü imkânsızlığa rağmen verilen büyük mücadele, bugün; bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, kısacası hayatın her alanında devam etmekte, ülkemiz her geçen gün daha da büyüyerek, güçlenerek yükselmektedir.

Türk Milleti olarak; hayatını bu vatan ve bayrak uğruna feda etmiş aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de asla unutmadan, onları hayatımızın her anında ve her döneminde rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıralarını yaşatmaya söz veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu aziz vatan uğruna Çanakkale’de tarih yazan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere;

Şanlı tarihimizin ilk gününden bugüne vatanını canından bile çok kıymetli bilmiş tüm aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 18.03.2024

 

Yaşar KARADENİZ

Sakarya Valisi

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI