TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 05-11-2026 22:09

VALİ DOĞAN SAHİPSİZ Mİ?

VALİ  DOĞAN SAHİPSİZ Mİ?

VALİ DOĞAN SAHİPSİZ Mİ?

Sakarya’da Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın Vali Rahmi Doğan’a yönelik sert eleştirileri gündem olurken, AK Parti’nin Sakarya’daki siyasi temsilcilerinin sessizliği dikkat çekti.

Sakarya’da son günlerde yaşanan gelişmeler, kent siyasetinde alışılmışın dışında bir tartışmayı beraberinde getirdi. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın, Sakarya Valisi Rahmi Doğan’a yönelik ağır eleştirileri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Başkan Sarı, 4 Kasım’da düzenlediği basın toplantısında Vali Doğan ile yaşadığını öne sürdüğü sorunları kamuoyuyla paylaştı. İmar planlarından yatırımlara, bürokratik işlemlerden sel felaketine kadar birçok konuda valiliğin tutumunu eleştiren Sarı, ilçenin hizmet ve yatırım süreçlerinin olumsuz etkilendiğini ileri sürdü.

Sarı’nın açıklamalarının ardından yerel basında ve kamuoyunun bir bölümünde Vali Rahmi Doğan’a destek veren değerlendirmeler yapılırken, Belediye Başkanı’nın iddiaları da tartışılmaya devam ediyor.

Ancak bu tartışmada dikkat çeken başka bir konu daha var.

Sakarya’nın milletvekilleri nerede?

Sakarya’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil eden milletvekilleri var. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever var. Kentin siyasi sorumluluğunu üstlenen, iktidar partisinin temsilcileri var.

Peki, yaşanan bu tartışma karşısında neden sessiz kalınıyor?

Bir ilçe belediye başkanı, ilin en üst mülki idare amiri olan vali hakkında bu kadar ağır eleştirilerde bulunurken, kent siyasetinin temsilcilerinin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

Vali Rahmi Doğan’ın kamuoyuna yansıyan iddialar karşısında yalnız bırakıldığı mı düşünülüyor, yoksa yaşananların siyasi bir tartışmaya dönüşmemesi için mi sessiz kalınıyor?

Bu soruların yanıtı henüz bilinmiyor.

Tartışmanın tarafları konuşmalı

Elbette bir belediye başkanının açıklamalarını tek başına kesin hüküm olarak kabul etmek doğru değildir. Aynı şekilde, bir valiye yönelik eleştirileri de herhangi bir değerlendirme yapmadan reddetmek doğru olmaz.

Kamuoyunun beklentisi, iddiaların ilgili makamlarca açıklığa kavuşturulması ve tarafların yaşananları somut bilgilerle ortaya koymasıdır.

Sakarya’nın milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’in de bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi, tartışmanın sağlıklı bir zeminde yürütülmesine katkı sağlayacaktır.

Çünkü mesele yalnızca bir belediye başkanı ile vali arasındaki anlaşmazlık değildir. İddiaların konusu kamu hizmetleri, yatırımlar ve ilçenin beklentileridir.

Sakarya’nın sorusu açık: Vali Rahmi Doğan sahipsiz mi, yoksa siyasi temsilciler bu tartışmada sessiz kalmayı mı tercih ediyor?

Kamuoyu, bu sorunun yanıtını ve taraflardan gelecek açıklamaları bekliyor.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI