TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 20-03-2023 23:22   Güncelleme : 21-03-2023 09:14

ŞENER BAYRAKTAR GÜVEN TAZELEDİ

ŞENER BAYRAKTAR GÜVEN TAZELEDİ

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nun kongresinde Ali Şener Bayraktar güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

 Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu'nun Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda yapılan kongreye Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ali Şener Bayraktar, siyasi partiler ve STK'ların temsilcileri ve delegeler katıldı.

Genel kurulda konuşan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerin zor şartlarda üretim yaparak kahramanlık yaptığını söyledi.

Destekleme bütçesinin artırılması gerektiğini kaydeden Bayraktar; "Sakarya'daki odalarımız projeksiyonları hayata geçirme noktasında çok başarılıdır. Bir tarım strateji raporu hazırlattık. Bakın bunu Türkiye'de ilk defa Sakarya'da yaptık ve kadın çiftçilerimize burada sertifikalarını dağıtırken yine Sayın Bakan'la beraber bu raporun da lansmanını yaptık. Bunu bir kitap haline getirdik. Bütün kurumlara hatta basına da tarım, strateji, Sakarya, tarım, strateji raporunu gönderdik. İlk defa Sakarya'da yapıldı.

PAMUKOVA KADAR ALAN İMARA AÇILDI

Yani Sakarya'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların çok istifade edebileceği bir rapor. Hangi ilçede yatırım yapacaklarsa, nerede yatırım yapacaklarsa bu rapora baktıklarında bundan yararlanabilirler. Bir Pamukova kadar ilçeyi maalesef imarı açarak Sakarya kaybetmiş. Bu çok büyük bir tehdit. Bunun önüne geçmemiz lazım. Sakarya'daki ovalarımızı artık imara açmamamız gerekiyor.

Toprak kurullarında gerekli hassasiyet gösterilmeli. Kamu yararı maddesi suistimal edilmemeli ve topraklarımız imara açılmamalı. Bu fevkalade büyük tehdit, bunun önünü almamız lazım.

DESTEKLEME BÜTÇESİ

Açıkça ifade ediyorum. Destekleme bütçesini muhakkak surette artırılması lazım. Şimdi burada Sağlıyorsak bu destekleme bütçesinin gayrisafi milli hasılanın yüzde birine getirilmesi gerekir. Bunu her zaman söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğiz ve bunun da takipçisi olacağız. Açıkça ifade ediyorum. Destekleme bütçesini muhakkak surette artırılması lazım.

FINDIK

Bakın bir tarihte hatırlarsınız Fındık para etmiyor. Fındık bir buçuk liraya düştü. Karadeniz yangın yeri. Uyarıyoruz. Aman fındığa çare bulun. Yok. Bakın Karadeniz kaynamaya başladı. Ziraat odalarımız, esnaf odalarımız, ticaret ve sanayi odalarımız, ticaret borsalarımız o bölgede. Muhtarlar Derneği. Başkanım miting istiyor. Bir de miting yap. Kalktık Ordu'da yüz bin kişiyle miting yaptık Tam yüz bin kişi. Büyük bir miting. O mitingden sonra devlet fındık almaya karar verdi TMO fındıkla tanıştı. Kısa bir zaman içerisinde devlet fındığa girdi, fındık dört lira, dört buçuk lira seviyesine geldi. İnsanlar rahatladı ve o tarihten sonra devlet bu yapının karşısında rakip olarak devletin alım yapıyor. Ve fındık fiyatları yükseldi.

1 MİLYON HAYVAN KESİME GİTTİ

Bir milyon hayvan kesilmiştir dedim. Sorumlularını açıkladım. Tabloyu verdim. Sert bir eleştiride bulundum. Akşam ana haberlere düştüm. İki gün içerisinde süt konseyi toplandı ve süte fiyat verdi. Bütün üretici birlik başkanlarını aradılar. Başkanım teşekkür ederiz dediler. Ama bir milyon hayvan gitti. Şimdi bugün süt fiyatları pahalı diyoruz. Ana varsa dana vardır. Şu Süt hayvancılığını sağlıklı bir şekilde götürebilirseniz, sürdürülebilir kılarsan, kılarsanız besi hayvancılığı materyali oradan bulur. Yani besi beraber yürür, büyür" dedi.

Konuşmalar sonrası yapılan seçimde Ali Şener Bayraktar yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda ayrıca Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu'nda oy kullanacak il delegelerinin seçimi gerçekleştirildi. 

 




 

 

 

 

 

 
Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI