TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 22-03-2023 14:26   Güncelleme : 22-03-2023 14:33

MUHAMMET GÖKHAN KİLİT AK PARTİDEN ADAY ADAYI OLDU

MUHAMMET GÖKHAN KİLİT  AK PARTİDEN ADAY ADAYI OLDU

MUHAMMET GÖKHAN KİLİT

AK PARTİDEN ADAY ADAYI OLDU

Akyazı ilçesinin yetiştirdiği örnek insan İKV Strateji ve iş geliştirme müdürü ve AB Türkiye Delegasyonu İstanbul Koordinatörü Akyazılı M.Gökhan Kilit, AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.

İlçemizin yetiştirdiği Genç, dinamik, aktif, bilgi birikimi yüksek, efendi, dürüst sevecen Kişiliği ile tanınan Sakarya’da Ak Parti vitrinini süsleyecek yeni bir soluk getirecek, Akyazı’nın tanınmış sülalelerinin bir evladı, kısacası içimizden biri. 14 Mayıs 2023günü yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Sakarya milletvekilli aday adayı olarak ülkemize ve Sakarya’ya hizmet için aday adayı oldu

14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili olmak isteyen adaylar, başvurularını gerçekleştiriyor.

Seçimlerde milletvekili çıkarmak isteyen Akyazı’da önemli bir isim daha aday adaylığını açıkladı.

İlçenin yetiştirdiği önemli bir değer olan

Muhammet Gökhan Kilit

AK Parti’den Sakarya

milletvekili aday adayı
1981 yılında Almanya’nın Hannover kentinde dünyaya gelen Kilit, ilk, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. Uzun yıllar basketbolla ilgilenen Kilit, lise eğitiminin son döneminde Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde basketbol oynadı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirerek tamamlayan Kilit, vatani görevini Şırnak’ta yerine getirdi. Askerlik görevinin ardından memleketine dönerek Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik yapan Kilit, bu süre içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Türkiye’nin en genç genel sekreteri oldu.

Sonraki yıllarda İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (IKV) Avrupa Birliği ve Dış Politika Uzmanı olarak görev üstlenen Muhammet Gökhan Kilit, İKV’de yürüttüğü çalışmalarla kurumun 53 yıllık tarihinde en hızlı yükselen uzman oldu.

halen Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü görevini yürüttüğü İKV’de özellikle Türkiye-AB üyelik müzakereleri, siyasi kriterler, gümrük birliği, serbest ticaret anlaşmaları ve tarım ekonomisi üzerine çalışmalar gerçekleştiren Kilit, Türkiye-AB ilişkilerinde uzmanlık alanları üzerine 3’ü bireysel, 12’si eş yazarlı olmak üzere toplam 15, Türkçe ve İngilizce yayını bulunuyor.

Son yıllarda toplamda 100’e yakın oda, borsa, üniversite, sivil toplum kuruluşu, bakanlık, parti genel merkezi, dış temsilcilik, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu, büyükelçilik, konsolosluk gibi yerlerde toplantılar düzenleyip davetler alarak konuşmalar yapan Kilit, halen, Türkiye-AB ilişkileri konusunda Türkiye ve AB üye ülkelerinde temaslarda bulunuyor,

Başta lobi faaliyetleri olmak üzere, kamu diplomasisine katkı sağlıyor, yaptığı konuşmalar, hazırladığı etkinlikler, araştırmalar ve yayınlarla üyelik müzakereleri sürecine destek oluyor.

bu görevlerinin yanında, 28 AB ülkesini temsil eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun İstanbul Koordinatörlüğü görevini üstlenen Kilit, tecrübelerini Milletvekili olarak sürdürmek istiyor.

İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca bilen Muhammet Gökhan Kilit’in Milletvekili olması durumunda uzmanlığıyla Türkiye’nin AB ile ilişkilerine önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI