TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 17-04-2023 17:31   Güncelleme : 18-04-2023 14:43

MÜFTÜ DEMIR'DEN KADİR GECESİ MESAJI

MÜFTÜ DEMIR'DEN KADİR GECESİ MESAJI

İlçe Müftümüz Demir'den  Kadir Gecesi Mesajı

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yeri ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi 1-5

Birçok manevi güzellikleri içinde barındıran hayatımıza sayısız güzellikler katan evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş mevsimi olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Kadir gecesini diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur'anı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.

Rabbim Ramazan ayını, idrak edeceğimiz Kadir gecesini ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramını bizlere hayırlı kılsın. Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına iyilikle, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı, güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip eylesin.

Bu itibarla; Bu gece Rabbimizle, kendimizle, çevremizle, bütün varlık ve kâinat ile ilişkimizi tevhit, kulluk, adalet, merhamet, sorumluluk ve güzel ahlak üzere muhasebeye tabi tutalım.

 Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu esenlik gecesinde bütün hata ve günahlarımıza tövbe ederek bir daha aynı yanlışlara yaklaşmamak azmi ve bilinciyle af dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Akyazı’mızın, Ülkemizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, yüce Mevla’mızdan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul buyurmasını, bu gecede yapılan duaların İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum.                                     Kamil Özcan DEMİR                    Akyazı Müfüsü

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI