TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 22-03-2023 17:08   Güncelleme : 23-03-2023 14:10

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN “RAHMET DERYASI RAMAZAN AYINA GİRERKEN” MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN “RAHMET DERYASI RAMAZAN AYINA GİRERKEN” MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN “RAHMET DERYASI RAMAZAN AYINA GİRERKEN” MESAJI

İlçe Müftümüz Kamil Özcan Demir’in “Rahmet Deryası Ramazan Ayına Girerken” Mesajı.

Hz. Peygamber (sav) diliyle “Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden azat” olarak müjdelenen ramazan ayına girmek üzereyiz.

23 Mart 2023 Çarşamba akşamı (bu akşam) ilk teravih namazı kılınacak gece de ilk sahura kalkılacaktır. 23 Mart 2023 Perşembe ise Ramazan Ayının birinci günüdür.

Yüce Rabbimiz Bakara Süresi 185.Ayeti kerimesinde “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır.

Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.”buyurmaktadır.

(Bakârâ, 185)

Sevgili Peygamber efendimiz (s.a.v)’ de “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmaktadır.

( Buhârî, Îmân 28, Savm 6; Müslim, Sıyâm 203,)

Ramazan ayının her gününü fırsat bilelim. Bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz günah ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar edelim. Bu mübarek ayda Yüce yaratanımıza, ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlayalım.
Ülkemizin yaşadığı büyük deprem ve sel felaketinin ardından yaralarımızı el birliği ile sarmak için gönüllü olalım, el birliği ile kardeşliğimizi daim kılalım, el birliği ile iyiliği yayalım, el birliği ile iftar sofraları kuralım.

Bu vesileyle deprem ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başta Akyazı’lı kardeşlerimizin,Din gönüllülerimizin, ilimizin, ülkemizin, milletimizin ve Alem’i İslâm’ın Ramazân-ı Şerif’ini tebrik eder ve tüm insanlık için huzur, barış ve esenlik getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI