TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 06-03-2023 16:07   Güncelleme : 06-03-2023 16:13

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN  BERAT KANDİLİ MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR’İN

BERAT KANDİLİ MESAJI

Değerli Din Kardeşlerim!

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı içerisinde bulunuyoruz. Şaban ayının 15. gecesi Ramazan ayının müjdecisi olan Beraat Kandilidir ve 06 Mart 2023 Pazartesi gününü( bu gece) Salı’ya bağlayan gece, bu kutlu geceyi idrak etmiş olacağız. Rabbimiz bizleri Recep ve Şaban ayı ile Beraat Gecesine kavuşturdu, Ramazan-ı Şerife de sağ salim ulaştırsın inşallah.

Berat kelimesi;

Borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza ve hastalıktan kurtulma veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir.

Berat Kandili, Allah´ın daha fazla rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı, yapılan ibadetleri normal zamanlardan çok daha fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Şaban ayının 15’ine tekabül eden Berat gecesinde

“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” niyazlarıyla dua edip Yüce Rabbimiz’e yakaran rahmet elçisi sevgili peygamberimiz (s.a.v), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir.

Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimiz’in ilahi mesajına kulak vermek ve Resulullah (s.a.v) in sünnetine sıkı sıkıya sarılmakla mümkün olabileceğini Unutmayalım.

Yaşadığımız büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden, yaralan ve hastanelerde tedavi gören Kardeşlerimizi dualarımızda unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta çok değerli Akyazılı kardeşlerimiz olmak üzere, milletimizin, Din gönüllüsü kardeşlerimin ve bütün İslam âleminin mübarek Beraat Kandilini tebrik eder, bu gecenin ülkemiz ve İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin beratına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Selam ve dua ile…

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI