TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 17-01-2024 16:16

CUMHURBAŞKANI EMEKLİLERİN BEKLEDİĞİ ZAM KARARINI AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI EMEKLİLERİN BEKLEDİĞİ  ZAM KARARINI AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI EMEKLİLERİN BEKLEDİĞİ

ZAM KARARINI AÇIKLADI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin beklediği zamla ilgili şunları söyledi: Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.
 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI