TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 21-03-2023 14:05   Güncelleme : 21-03-2023 14:06

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI REFİK KARAKAŞ AKYAZI’DA BASINLA BULUŞTU

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI  REFİK KARAKAŞ AKYAZI’DA BASINLA BULUŞTU

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

REFİK KARAKAŞ AKYAZI’DA BASINLA BULUŞTU

Ülkemizde 14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan genel seçimler münasebetiyle siyasi partilere aday adaylık müracaatları devam ediyor

Akyazı basını ile ilk olarak CHP Sakarya milletvekili Aday adayı başvurusunu yapan Akyazı Çıldırlar mahallesinde doğan Hemşerimiz Refik KARAKAŞ Akyazı ilçesinde OLİVİA Kaffede 21.03.2023 Salı günü saat 10.00 da Yerel basınla bir araya geldi.

Kahvaltılı basın toplantısında CHP Akyazı ilçe başkanı Mustafa Sağır ve Yönetim Kurulu üyeleri ile eski ilçe başkanları ve yerel basın mensupları katıldı

CHP Sakarya milletvekili aday adayı Refik KARAKAŞ

Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim rüzgârını dayanışmayla büyütmek ve başka bir Türkiye inşaa etmek mümkün Dedi

Karakaş öz geçmişi ile ilgili bilgi verdi ve basından gelen soruları cevaplandırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya’dan Milletvekili Aday Adayı Refik Karakaş birçok şirket yönetiminde Bulunduğunu. Aynı zamanda danışmanlık da yaptığını ifade eden Karakaş’ın oldukça iddialı olduğu ve Sakarya’da en az ÜÇ milletvekili çıkaracaklarını söylemesi dikkat çekti

 

 

REFİK KARAKAŞ ÖZGEÇMİŞİ

 

1962 Yılında Sakarya Akyazı ilçesi Çıldırlar Köyü’nde doğdum. Ortaokul ve Lise öğrenimimi 1973–79 Yıllarında Arifiye Öğretmen Lisesi’nde parasız yatılı olarak tamamladım. 1979 Yılında ODTÜ’ne girdim. 1984 Yılında Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezun oldum. Askerlik görevimi 1985-1986 yıllarında asteğmen rütbesiyle İstanbul 1.Ordu Komutanlığı’nda Protokol Subayı olarak yaptım.

 

Çalışma hayatıma 1987 Yılında T. İş Bankasında Müfettiş Yardımcısı olarak başladım. İş Bankasını takiben çeşitli bankalarda yöneticilik yaptım, 1994 yılında Çukurova Çelik Endüstrisi A.Ş.’de Dış Ticaret Müdürü olarak çalışma hayatıma devam ettim. Bahse konu yıllarda Türkiye’de “en çok ihracat yapan ilk 5 şirket” arasında yer alan şirkette, gerek dış ticaret gerekse de demir çelik sektörü hakkında deneyim kazandım.

 

1997-2000 Yılları arasında beyaz eşya sektörüne yan sanayicilik yapan bir KOBİ olan Galsan Plastik A.Ş.’nin yönetiminde görev aldım. Bu süreçte KOBİ şirketlerinin zorlukları ve teknoloji geliştirmenin sorunlarını deneyimledim ve çözüm yollarını araştırdım. 1998-99 Yıllarında Galsan’ın yıllık cirosundan daha büyük tutarda kalıphane ve tasarım yatırımı gerçekleştirdim.

 

2000-2001 Yıllarında TANSAŞ A.Ş’de Teftiş Kurulu Başkanlığı’nı yaptım.

 

2001-2005 Yılları arasında organizasyonu genişleyen BDDK TMSF’de Grup Başkanı olarak el konulan bankaların alacaklarını tahsil ile bu süreçte HSBC Bank’a devredilen Demirbank bünyesinde kamu sorumluluğunda kalan gayri nakdi (yaklaşık 1 milyar USD) kredilerinin yönetiminde ve tasfiye sürecinde görev aldım. 2002 Yılı seçimlerinden CHP’den Sakarya milletvekili adayı oldum ve CHP üyeliğim başladı.

 

2005-2006 Yıllarında, Çetinkaya Mensucat San. A.Ş. (tekstil), Cevahir AVM, ABM AMRO Leasing gibi şirketlerde yöneticilik ve Gebze Ticaret Odasında Genel Sekreterlik yaptım.

 

2006 Yılında CVS Makina A.Ş.’de Finans Yöneticisi ve Genel Müdür olarak çalıştım. Bu süreçte Türkiye içinde ve İran, Cezayir, Kazakistan ve Rusya’da anahtar teslimi çelikhane ve haddehanelerin makine ekipman satışı ve kurulumu gerçekleşti. Şirket 2 yıl üst üste makine dalında “en çok ihracat yapan şirket” oldu. Bu dönemde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK); İran, Mısır, Cezayir, Tunus ve Libya İş Konseylerinde başkanvekili ve üye olarak görev yaptım.

 

2014 Yılından beridir çeşitli şirketlerde (O3 Medya, Kontrolmatik, Vanguard, Metemtur) danışmanlıklar yaptım ve yapmaktayım.

 

2022 Yılı Nisan itibariyle Konya Şeker/Anadolu Birlik Holding Bünyesinde faaliyet gösteren Soma Termik Santrali’nde (1.000 MW kurulu güç) Finans Yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Santral 2015 yılında yapılan özelleştirme ile Kamudan özel sektöre geçmiş idi. Şirketin finansal yönetimi ile gaz emisyonlarını önlemeye yönelik çevre yatırımları ile santralin verimliliğini arttıracak ve faydalı ömrünü uzatacak yeni yatırım ve modernizasyon projelerinden sorumluyum.

 

2004-2008 Döneminde Türkiye Kızılay Derneği Adapazarı Şubesini temsilen Genel Kurul delegesiydim. 2013 Yılında İstanbul’da kurulan Toplumcu Düşünce Enstitüsünde, üye, Sayman ve Etkinliklerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve 2022 yılında kurulan Toplumcu Düşünce Derneği kurucu başkanlığı yaptım.

 

2018 Genel seçimlerinde CHP SAKARYA 4.cü sıra milletvekili adayıydım. Evli ve 1 kız 2 erkek çocuk babasıyım.

 

Yapılan kahvaltılı basın toplantısını ardından karakaş basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI