TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 27-01-2024 15:34   Güncelleme : 27-01-2024 15:47

CEVAT AYHAN'IN OĞLU SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLDU

CEVAT AYHAN'IN OĞLU SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLDU

CEVAT AYHAN'IN OĞLU SAKARYA BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLDU

Sakarya’da Saadet Partisi’nin merakla beklenen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Son zamanlarda yerel seçimlerde nasıl hareket edeceği ve kimi aday göstereceği merak konusu olan Saadet Partisi seçimlere en güçlü adayı ile girme kararı aldı.
Sakarya’ya büyük hizmetleri olan, şehrin önemli isimlerinden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı rahmetli Cevat Ayhan’ın oğlu Ömer Abdullah Ayhan Saadet Partisi’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Sakarya’da genişçe bir kesim tarafından sevilen Ömer Abdullah Ayhan’ın adaylığı Büyükşehir seçimlerinde şehrin dengelerini değiştirecek bir hamle olarak gözüküyor.
SAADET PARTİSİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖMER ABDULLAH AYHAN KİMDİR?
Ömer Ayhan 1979 Ankara doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da okuduktan sonra lisans eğitimini 1997-2002 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Üniversite eğitiminden sonra bir yıl yabancı dil eğitimi aldı.
2004 yılında Eczacı Muhammet Çorbacıoğlu’nun kızı Nilüfer Hanımla evlendi.
2003 yılında Sakarya’da bilişim ve mühendislik alanında hizmet veren bir firma kurdu. Halen Sakarya’da bu sektörlerde hizmet vermeye devam etmekte olan Ayhan yurt içi ve yurt dışında çeşitli projeler geliştirmektedir.
Sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Bilişim Federasyonu’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Sürdürmekte olduğu ticari faaliyetinin yanı sıra 2010-2019 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Bilişim Teknolojileri alanında sosyal sorumluluk bilinciyle misafir öğretim görevlisi olarak bulundu.
Saadet Partisi’nde 2019 yılından itibaren Genel İdare Kurulu Üyesi olan Ayhan 2023 yılından itibaren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
İleri seviyede İngilizce bilen Ömer Ayhan, Mehmet Fatih ve Yavuz Selim isimlerinde iki çocuk babasıdır.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI