TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 17-03-2024 18:30

BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde iki kez ödenen emekli bayram ikramiyesi yapılan % 50'lik zam sonrasında 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi

Erdoğan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin "2–5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak" ifadelerini kullandı

 

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor.

Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek.

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’ini almakta olduklarından, 2000 lira ikramiye verilecek.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara 1350 lira ikramiye ödenecek.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli, ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI