TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 12-09-2023 20:30   Güncelleme : 13-09-2023 00:00

BAŞKAN YILDIRIM SALDIRIYI KINADI

BAŞKAN YILDIRIM SALDIRIYI KINADI

Gazetecilere yapılan saldırıya kınama

AKYAZI - 12-09-2023 

Başkan Ali Yıldırım, yayınladığı kınama mesajlarında gazeteciliğin, basın özgürlüğünün ve halkın bilgi alma hakkının hedef alındığı söyledi.

Akyazı Medya ve Basın Birliği Başkanı Ali Yıldırım, 112 Acil Sağlık ekibinin bir olaya müdahalesi sırasında görevini yapmaya çalışan gazetecilerin engellenmesine, tehdit edilmesine ve saldırı girişiminde bulunulmasını kınadı.

 

Başkan Ali Yıldırım, yayınladığı kınama mesajlarında gazeteciliğin, basın özgürlüğünün ve halkın bilgi alma hakkının hedef alındığı söyledi.

 

Gazetecinin görevinin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmak olduğunu ifade eden Yıldırım; "

 

Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevin kanunlar ve anayasanın güvencesi altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Adapazarı Şirinevler Mahallesi'nde 112 Acil Sağlık ekibinin bir olaya müdahalesi sırasında görevini yapmaya çalışan Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı, Show TV Sakarya Muhabiri Nurettin Eryılmaz ve Yeni Haber Gazetesi Muhabiri Fuat Koçer'e yönelik engelleme, tehdit ve saldırı girişimini kınıyoruz. Gazetecilere yönelik yapılan saldırı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bir saldırıdır. Gazeteci arkadaşlarımızı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gerçekleşen saldırıyı kınıyorum” dedi.

 

İlgili Haber: https://www.akyazihaber.com/sakarya/saglik-calisaniyim-dedi-basin-mensuplarini-olumle-tehdit-etti-62809-detay

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI