AKYAZI BELEDİYESİ
Giriş Tarihi : 06-03-2024 16:13   Güncelleme : 06-03-2024 18:06

BAŞKAN SOYKANA NET BİR SORU BİR MİLYON 736 BİN TL NE OLDU

BAŞKAN SOYKANA NET BİR SORU  BİR MİLYON 736 BİN TL NE OLDU

BAŞKAN SOYKANA NET BİR SORU

BİR MİLYON 736 BİN TL NE OLDU

Akyazı belediyesi TARAFINDAN 28 Ara 2021 Akyazı Belediyesi tarafından ilçedeki kadınların üretime olan katkılarını artırmak için geliştirilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nde başvurular başladı

Kara Mürver Projesi’nde verilen eğitimleri tamamlayan Kadın kursiyerler Topağaç Mahallesi’ndeki fide dikim etkinliğinde fidelerini toprakla buluşturdular.

Akyazı Belediyesi tarafından daha önce dağıtımı yapılan fideleri 37 kadın kendilerine ait tarlalarına ekerken 30 kadın da belediyenin Topağaç Mahallesi’ndeki 30 dönümlük alanında ekimlerini gerçekleştirdi.

Ancak verilen sözler tutulmamış kadınlar mağdur edilmiş

İşte o açıklama

MAĞDUR OLAN KADINLARDAN BİRİ BİDİ DİYOR Kİ

Merhaba abı sizden bir ricam olacak

Akyazı belediyesi 2yıl önce bir proje başlattı

Bizde katıldık bazıları kendi yerine bazıları belediye'nin top ağaçta gösterdiği araziye fideleri dikti

Bir sürü emek verdik masraf yaptık çakıştık tam mahsul alınacak projeye bitirmişler tarlayı kiralamaya karar vermişler

Üstelik bunu bize adam gibi anlatan olmadı tesadüf öğrendik sağdan soldan

 

Proje sorumlusu arzu kahveci sadece projenin suresi doldu ve kapandı deyip guruptan ayrıldı

 

Oysa bize Bilal Soykan söz vermişti ben olduğum müddetçe bu araziler sızın sız çalışın diye o kadar emek verdi insanlar güvendi ona

Bugün tenezzül edip bir açıklama dahi yapmadan insanları bu şekilde mağdur ettiler

Bunu haber yapmanızı istiyorum bütün Akyazı duysun rezilliklerini zaten reziller hepten olsunlar

Akyazı'nın kadınına utanç verici saygısızlık diye yazın lütfen...

 

NOT

Benim ismimi verseniz de olur vermeseniz de hiç fark etmez benim bu işten hiçbir beklentim yok sadece insanlarla dalga geçtiler kullandılar kendilerine prim yapmak ıcin bu zoruma gitti bir bedeli olmalı

 

 

SOYKAN’IN MUHTEŞEM PROIJESİ

KARAMÜRVER YETİŞTİRİCİLİĞİ

Kara Mürver Projesi’nde ilk adım

Akyazı Belediyesi tarafından ilçedeki kadınların üretime olan katkılarını artırmak için geliştirilen “Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi” kapsamında projeye gönüllü katılan kursiyerler bugün Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde ilk eğitimlerini aldılar.

Akyazı Belediye Başkanımız Bilal Soykan’ın öncülüğünde Belediyemiz tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen “Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ kursiyerlerine ilk olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışman Osman Uzunca tarafından İletişim Becerileri dersi verildi.

Projede 18–45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması amaçlanıyor.

İlçedeki kadınların üretime olan katkılarını artması için hayata geçirilen Kara Mürver Projesi’nde verilen eğitimleri tamamlayan Kadın kursiyerler Topağaç Mahallesi’ndeki fide dikim etkinliğinde fidelerini toprakla buluşturdular.

Akyazı Belediyesi tarafından daha önce dağıtımı yapılan fideleri 37 kadın kendilerine ait tarlalarına ekerken 30 kadın da belediyenin Topağaç Mahallesi’ndeki 30 dönümlük alanında ekimlerini gerçekleştirdi.

Kara Mürver bitkisinin başta gıda ve ilaç sanayi olmak üzere birçok alanda kullanıldığını ve katma değeri yüksek bir bitki olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Akyazılı Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor, Hastalığa ve Salgına 'Dur' Diyor" projemiz Doğu Marmara Kalkınma Ajansına (MARKA) hazırladıkları projenin destek almaya hak kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca desteklenen projemiz çerçevesinde bugün fidelerimiz toprakla buluştu. 37 kadın kendi arazilerinde ekimlerini yaparken 30 kadın da belediyemize ait 30 dönümlük bu arazide ekimlerini gerçekleştiriyorlar. Araziyi parsellere böldük, kura ile kimin hangi parselde ekim yapacağını belirledik. Her bir parsele 55'er fide verdik. Herkes kurada çıkan kendi arazisine bu fidanları ekiyor” dedi.

Kara mürver bitkisinin geçmişten beri antioksidan özelliği bulunduğunu, ilaç gıda ve birçok sanayide kullanılan önemli bir bitki olduğunu da ifade eden Başkan Soykan, “Ekilen fidanlar ağaca dönüşüp ürün vermeye başlayacak. Fidanların gelişim süresinde biz de kurutma tesisi kuracağız. Kurutup hammadde haline getirip satacağız ya da çiçeğini ayrıca satacağız. Akyazılı kadınlarımızla bu çalışmalara devam edeceğiz. Kadınlarımız bu çalışmayı çok seviyor, Akyazı'nın yapısı toprağı da kara mürver yetiştirilmesine çok uygun. Çok fazla sulama gerektirmeyen bir ürün. İnşallah hem kadın istihdamına faydalı olmayı hem de ilaç gıda sanayisine buradan ürün yetiştirmeyi planlıyoruz. Proje çerçevesinde 6 bine yakın Kara Mürver fidesi Akyazı’da toprakla buluşmuş oldu” diye konuştu.

*****

SORU:

BU PROJEYE NE OLDU

Kara Mürver Projesi’nde yer alan emekçi kadınlarımız başken Soykan’ın aldığı bir kararla tabiri caizse evden kovulmuşlar

Emek veren kadınlar verilen sözlerin tutulmadığını iddia ederek yukardaki yazılı açıklama ile başkan soykanın sözünde durmadığını iddia etmektedir

 

İDDİALAR DOĞRU İSE

BU EMEKÇİ KADINLARA UMUT VEREN

1 MİLYON 736 BİN TL’LİK BU MUHTEŞEM PROJE İLE İLGİLİ İKİ YIL ÖNCE SOW YAPAN BAŞKAN SOYKAN YİNE MUHTEŞEM BİR TÖRENLE KADINLARI NASIL MAĞDUR ETTİĞİNİ AÇIKLAR MI?

BİLGİ VERİRMİ?

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI