TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 15-03-2024 15:06

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır SATSO’da müjde verdi;

“15. Model Fabrika Sakarya’ya Hayırlı Olsun”

 

Sakarya Programı kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyası ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un Sakarya’ya bir ‘Model Fabrika’ kurulması talebine karşılık “15. Model Fabrika Sakarya’ya Hayırlı Olsun” müjdesini verdi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Sakarya programı kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Bakan Kacır’ın yanı sıra Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık, Serdivan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Mesleki Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, İl Müdürleri, SATSO Meclis Üyeleri ve Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ve Üyeleri iştirak etti.

SATSO’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasında Başkan Akgün Altuğ, Sakarya’nın üretim kabiliyeti ve ürettikleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Sakarya; yeni nesil üretim merkezleri, sanayi bölgeleri, yatırımcı profili, üretim potansiyeli, ticari kabiliyeti, tarımsal performansı, turizm destinasyonları, nitelikli iş gücü, yatırım avantajları, lojistik konumu, limanı, ihracat gücü, ile ülkemizin dünyaya açılan önemli bölgelerinden biridir.

Sakarya iş dünyası olarak; güvendiğimiz ve bizleri ayakta tutan en önemli kabiliyetimiz; üretim gücümüzdür. Ekonomik şartlar ne olursa olsun, çalışan ve ön görüleriyle geleceğe pencerelerini açık tutan milli bir duruşa sahibiz. Daha fazla üretmeye, daha fazla ihraç etmeye, dünyaya daha fazla nitelikli Made in Türkiye markalı ürünler sunmaya her zaman hazırız. Planlı, ihtisaslaşmış ve entegre bir sanayileşme ile Sakarya’mızı “bilginin üretime dönüştüğü bir kent” olarak planlıyoruz. Sakarya’mıza her konuda destekleriniz çok değerli. Teşekkür ediyoruz.

 

Altuğ: “MODEL FABRİKA KURMAK İSTİYORUZ”

İlimizdeki firmalarımızı değişim ve dönüşüme hazırlamak için ilimizde yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezi olarak bilinen bir model fabrika kurmak istiyoruz. Bu konuda girişimlerimiz yaklaşık 2 yıl önce başladı. Burada deneyimsel öğrenme teknikleri ile işletmelerimizin “yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği” vb. konularda bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Model Fabrika için Oda hizmet kampüsümüzde yeterli alan var. Kampüsümüze inşa edebiliriz. Bakanlığımızın desteklerini bekliyoruz. Sakarya bu konuda örnek bir şehir olacaktır.

 

BAKAN KACIR; “15. MODEL FABRİKA SAKARYA’YA HAYIRLI OLSUN”

Başkan Altuğ’a Sakarya’nın ve iş dünyasının menfaatlerin doğrultusundaki talepleri ve önerileri için teşekkür eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır şunları dile getirdi:

“Sakarya, müteşebbis kabiliyeti ve emekte sadakati öne çıkaran bir şehir. Bu emeklerin karşılığını da alıyor. Son 22 yılda Sakarya’mız sanayileşme adımlarında en çok atılım yapan illerin başında geliyor. 24 Ar-Ge 5 tasarım merkezi var. Özel sektörün bu çabasıyla Sakarya TÜBİTAK desteklerinden de en çok faydalanan illerin başında.” Dedi.

Başkan Altuğ’un Model Fabrika talebini cevaplayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; “Türkiye’de şu anda 14 ilimizde model fabrika var. 2024 yılında 15. Model fabrika Sakarya’ya hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır tarafından verilen “Model Fabrika” müjdesi İş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Başta SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ olmak üzere…

<a href="https://www.akyazihalkinsesi.com/files/uploads/1710504481-dad50d97ca34d07cf8a8.jpg"><img src="https://www.akyazihalkinsesi.com/files/uploads/1710504481-dad50d97ca34d07cf8a8.jpg" border="0" /></a>

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI