TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 24-04-2023 14:11   Güncelleme : 25-04-2023 14:17

ATSO VE AKYAZI TİCARET BORSASI ORTAKLAŞA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

ATSO VE AKYAZI TİCARET BORSASI  ORTAKLAŞA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

ATSO VE AKYAZI TİCARET BORSASI

ORTAKLAŞA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

Akyazı Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ev sahipliğinde Ramazan Bayramı’nın İkinci günü Bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine, TZOB Genel Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsa ve Ziraat Odası Başkanı A.Şener Bayraktar, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, Muhtarlarımız, Atso, Borsa, Ziraat Odası meclis üyeleriyle birlikte Bayramlaşma Töreni gerçekleştirildi.

Ev Sahipliği yapan Ticaret Borsası Başkanı A.Şener Bayraktar açılış konuşmasında davetlilerin Ramazan Bayramını kutladı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk bir bayram geçirildiğini belirtti. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim dedi. TZOB Genel Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar yaptığı konuşmada İslam âleminin ve ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve siz değerli haziru’nun Ramazan bayramını tebrik ediyorum dedi. Konuşmasına şu sözlerle devam eden Genel Başkan Ş.Şemsi Bayraktar; Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle yardım kampanyalarına sivil toplum kuruluşları da önemli destek verdiler. Bizde bu konuda elimizden gelen gayreti yapma içinde olduk dedi. Bu konuda duyarlı olan üyelerimiz ve Türk toplumuna teşekkür ediyorum dedi. TZOB Genel Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar konuşmasında Tarım Sektörüne ve Üreticilerin sıkıntılarına yer verdi. Küresel ısınmadan kaynaklı yaşanan kuraklık nedeniyle birçok ilde üreticilerin kışlık ekimini ertelediğini belirterek, "Üreticilerimizin değişen iklime uyumlu üretim yapabilmesi ve gelir elde edebilmesi için değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir dedi. Kuraklık verim sigortasında devlet desteği devam etmeli ve prim miktarları artırılmamalıdır ifadelerinde bulundu. Çiftçimizin kuraklık verim sigortasına olan talebini artırmak için hasar tespitleri hassasiyetle yapılmalıdır. Çiftçimiz kuraklık afetiyle karşılaştığında aldığı tazminat, zararını karşılamalıdır. Bölge bazında kuraklığa ve soğuğa dayanıklı tohum çeşitleri daha fazla geliştirilmelidir dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; Süt sektöründe yaşanan sıkıntılara da değindi. Petrol fiyatlarının artması, lojistikte yaşanan sıkıntılar, panik havasıyla stoklama davranışları bir anda ülkeleri acil durum planları oluşturmaya sevk etti. Arz güvencesini sağlamak, lojistikte yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak, döviz ve dünya fiyat artışlarına bağlı olası girdi fiyat artışlarını minimize ederek hayvancılığımızın bu durumdan en az zararla çıkmasını sağlamak için en kısa zamanda 'acil durum planlarını hazırlamamız gerekiyor dedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bu çalışmaya her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu süreçte, üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle süt fiyatlarının revize edilmesinin önemine dikkati çektiklerini belirten Bayraktar, bugün gelinen noktada üreticinin 1 kilogram süt satarak ancak bir kilogram yem alabildiğini ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını bildirdi. Önceliğimiz damızlık hayvan kesimlerinin durdurulması, yem başta olmak üzere girdilerdeki fiyat artışlarına yönelik etkili tedbirlerin hayata geçirilmesi, üreticilere sürdürülebilir gelir sağlanması, tüketiciye ise ulaşılabilir fiyattan gıda sağlayacak politikaları hayata geçirmek olmalıdır. Üretimin devam etmesi için ya çiğ süt fiyatları artırılmalı ya da yem fiyatlarını düşürmeye ve kontrol etmeye yönelik tedbirler alınmalıdır dedi.

Ticaret Borsasında yapılan bayramlaşma töreni ikramların ardından sona erdi.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI