TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 22-04-2024 15:27

AKYAZI’DA 23 NİSAN BAYRAMI KUTLANIYOR

AKYAZI’DA 23 NİSAN BAYRAMI KUTLANIYOR

AKYAZI’DA 23 NİSAN BAYRAMI KUTLANIYOR

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermesinin ardından 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Akyazı’daki ilk tören 23 Nisan günü saat 10.00 da Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayacak.

Kutlamaların yapılacağı ikinci tören R.Tayyip Erdoğan spor kompleksi önünde

Gerçekleşecek.

Kutlama töreni Saat 11.00 de Saygı duruşu ve İstiklal arşının söylenmesi ile başlayacak. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir tarafından yapılacak.

Konuralp İlkokulundan bir öğrenci şiirini okuyacak. Daha sonra Madanoğlu İlkokulu halk oyunları gösterisini, Konuralp ana okulunun gösterisi, Nevruz Banoğlu İlkokulunun müzikli ront gösterisi, Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunun bando gösterisi, Atatürk İlkokulunun Müzikli Ront gösterisi yer alacak.

Tören Madnoğlu ilkokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ve geçit resmi ile sona erecek.

Her ilkokul ve ana okulları kutlamaları kendi okul bahçelerinde hazırladıkları programlar çerçevesinde gerçekleştirecekler.

Geleneksel hale gelen makam ziyaretleri bu yıl da yapılacak.

Madanoğlu İlkokulu Kaymakamlık ziyaretinde bulunurken Atatürk İlkokulu Belediye Başkanlığı ve Konuralp İlkokulu da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret edecek. Bir süreliğine makam koltuklarında oturarak yönetimi devralacak.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI