EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-01-2024 14:41   Güncelleme : 11-01-2024 01:33

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI SONA ERDİ

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI SONA ERDİ

AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI SONA ERDİ

Akyazı  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası sona erdi. Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eylül ayında başlayan ortaokul öğrencilerine yönelik Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası'nda 5 farklı oyunda 200'den fazla katılımcı mücadele etti.

4 ay süren turnuvada 250'den fazla müsabaka yapıldı.

mangala Reversi, Pentago, Kulami ve Küre oyunlarından oluşan turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerin sahibi oldular.

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muammer Hikmet "Amacımız, okullarımızda geleneksel ve modern akıl-zekâ oyunlarını yaygınlaştırarak öğrencilerimizin ders içi ve ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân vermektir.

Ayrıca öğrencilerimizin oyunlarda planlama, strateji geliştirme, mantık yürütme gibi becerilerini geliştirerek ders başarılarına katkıda bulunup oyun oynayarak okullarda kaliteli zaman geçirmelerini sağlamaktayız." dedi.

Turnuvayı düzenleyen Ahmet Ali Cebeci ise "Öncelikli hedefimiz, dereceye giren öğrencilerimiz ile ilçe turnuvasında yeni başarılar elde etmektir. Okul turnuvalarımız 2. dönem ortaokul ve lise kademesinde satranç oyunu ile devam edecektir. Turnuvaya destek veren idarecilerim, öğretmenlerim, öğrencilerim ve velilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI