VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN BERAT KANDİLİ MESAJI

TÜM HABERLER - 24-02-2024 16:59

VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN BERAT KANDİLİ MESAJI

VALİ YAŞAR KARADENİZ'İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Rahmet, bereket ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı Ramazan ayının müjdecisi olan bir Berat Kandili’ne daha kavuşmanın sevincini yaşarken, manevi bir atmosferde idrak edeceğimiz ve şükür vesilesi olarak bizlere sunulan böylesi gecelerin, gönül bağlarımızı, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.


Milli ve manevi değerleri her zaman ön planda tutan, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir.


İlahi rahmet ve mağfirete ulaşma arzumuzun en üst noktaya taşındığı bu müstesna gecede Yüce Yaratandan en büyük dileğimiz; son zamanlarda Müslüman coğrafyalarında yaşanan ve özellikle Filistin’de zulme, katliama ve soykırıma dönüşen vahşetin bir an önce son bulması ve dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm dünyanın bu cani ve kabul edilemez zihniyete karşı harekete geçerek haklı bir tepki göstermesi ve karşısında durmasıdır.


Mukaddes bir medeniyetin mensupları olarak bizler; böylesi mübarek gün ve gecelerin tüm dünyada iyiliklere, sevgiye ve hoşgörüye atılmış en önemli adım olarak görmekteyiz.

Barış ve sevgi içerisinde kardeşlik duyguları ile yaşanmasını dilediğimiz, Cenab-ı Mevla'ya arz edilecek ve onun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanılacak, umudu ve huzuru müjdeleyen bu aylar; ailemize, vatanımıza ve en önemlisi kendimize, bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlamamız için çok büyük bir fırsattır.

 

Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeli, büyüklerimizin ve dostlarımızın kandillerini tebrik ederek, hayır dualarını mutlaka almalıyız.

 

Mübarek üç aylar içerisinde yer alan ve Ramazan’ı Şerif’in habercisi olan bu özel günümüzde; milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni en samimi ve içten duygularımla tebrik ediyor,

bu önemli gecenin tüm dünya Müslümanları arasındaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

 

Yaşar KARADENİZ

Sakarya Valisi

 

 

 

DİĞER HABERLER
AKYAZI KIZILAY ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

AKYAZI KIZILAY ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

27-04-2024 - TÜM HABERLER

ŞAİR ERTAN YILMAZ DİYORKİ

ŞAİR ERTAN YILMAZ DİYORKİ

26-04-2024 - TÜM HABERLER

Reklamı Geç
Advert