SAKARYA'DA BİR İLK 13.05.2926

SAĞLIK - 13-05-2026 22:33 155 kez okundu.

SAKARYA'DA BİR İLK 13.05.2926

Sakarya'da bir ilk; Meme kanseri hastalarına umut oldu

SEAH’ta sağlık alanında önemli bir başarıya daha imza atıldı. Meme kanseri nedeniyle memesi alınan bir hastaya, kendi dokusu kullanılarak mikrocerrahi yöntemle yeni meme oluşturuldu.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) ilk kez uygulanan ileri düzey operasyonla meme kanseri nedeniyle memesi alınan bir hastaya, kendi dokusu kullanılarak mikrocerrahi yöntemle yeni meme oluşturuldu.  Başarıyla tamamlanan operasyonda ilk olarak genel cerrahi operasyonu gerçekleştirildi. Ardından Plastik Cerrahi Uzmanları Dr. Muaz Zuhurlu ve Dr. Emre Berkay Zeyrek tarafından yaklaşık 5 saat süren mikrocerrahi serbest doku aktarımı ameliyatı yapıldı.

Operasyonda hastanın karın bölgesinden alınan doku, mikroskop altında damarlarıyla birlikte göğüs bölgesine nakledildi. Böylece hastaya doğal görünümlü meme onarımı sağlandı. Uzmanlar, hastanın kendi dokusunun kullanıldığı bu yöntemin daha doğal, kalıcı ve vücutla uyumlu sonuçlar sunduğunu belirtti. Aynı zamanda operasyonun, meme kanseri sonrası yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Sakarya’da ilk kez uygulanan bu mikrocerrahi yönteminin, bölgedeki meme kanseri hastaları için önemli bir tedavi alternatifi olması bekleniyor.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SAKARYA ŞEHİR HASTANESİ İÇİN BAKAN TARİH VERDİ 26.04.2026

SAKARYA ŞEHİR HASTANESİ İÇİN BAKAN TARİH VERDİ 26.04.2026

26-04-2026 - SAĞLIK

HASTAMIZI ÖLÜME TERK ETTİLER 12.04.2026

HASTAMIZI ÖLÜME TERK ETTİLER 12.04.2026

12-04-2026 - SAĞLIK