MUHTEŞEM SERGİ

EĞİTİM - 14-06-2023 22:33

MUHTEŞEM SERGİ

Konuralp Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Kaligrafi Sergisi Göz Kamaştırdı

14 Haziran 2023

Konuralp Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Kaligrafi Sergisi Göz Kamaştırdı

Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi kaligraf Tuncay Koçak ve öğrencileri tarafından hazırlanan ”Genç Kalemler Yazı Atölyesi kaligrafi sergisi” göz kamaştırdı. Sergide öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar vatandaşların beğenisine sunuldu.

Akyazı Öğretmen evinde yapılan sergi açılış Açılış törenine Akyazı  Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Öztürk, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir,Okul müdürü Hasan Can,okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Bu projeye yeni başladıklarını kaydeden Öğretmen Tuncay Koçak, “Konuralp Anadolu Lisesi ”Genç Kalemler Yazı Atölyesi olarak çocuklarımızı kaligrafi sanatı ile tanıştırmak istedim. Kaligrafi sanatıyla tanışan çocuklarımız harika eserler çıkarttılar.

Bir yıllık emeğin sonucu olan sergide geleceğin Kaligraf adayları Ahsen Berra AKBAYRAK, Esma DAVULCU, Berre DÖNMEZ, Öznur KORDALI, Aylin KAYACI, Zeynep YILDIZ, Eda ARSLAN “Bir şişe mürekkep, bir külçe altından yeğdir.” düsturu ile usta şairlerin dizelerine renk kattılar.

Hem öğreten hem öğrenen Özlem AKBULUT, Tuğba YILDIRIM, Melek KARAKAYA, Kübra GÜL, Davut NİŞANCI, Serkan ALAÇAM, Harun ERCEYLAN, Davut NİŞANCI, Volkan YILMAZ yapmış olduğu çalışmalarla sergimizi zenginleştirdiler.

Halkın da yoğun ilgi ve katılım gösterdiği sergi sayesinde ilçemizde “kaligrafi” sanatına dair güzel bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum.

Koçak;Başta bizlere inanan ve sonsuz destek sağlayan okul müdürümüz Hasan Can’a,Bütün katılımcılara, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz dedi.

Son olarak Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Can’da yaptığı değerlendirmede; Okulumuzun bugün muhteşem bir sergisini hep birlikte gezdik ve çok beğendik.

Hasan Can;Öğrencilerimizin  zekalarını ve güzelliklerini  tuval üzerine güzel bir şekilde resmettiklerine şahit olduk. Kaligrafi sanatının en güzel ve en ince detaylarını bu yavrularımız hünerleriyle ve sevgileriyle ortaya koydular. Bizlere ve okulumuza değer katan Öğrencilerimi ve öğretmenlerimi kutlarken katılım sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum dedi.

      

DİĞER HABERLER
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

03-05-2024 - EĞİTİM

MİNİKLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

MİNİKLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

29-04-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert