İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR'İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

TÜM HABERLER - 06-02-2024 17:45

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR'İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

İLÇE MÜFTÜSÜ KAMİL ÖZCAN DEMİR'İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Demir;

"06 Şubat 2024 Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece (bu gece) Yüce Rabbimizin nice hikmetleriyle dolu mübarek Miraç Kandilini idrak edeceğiz.

İsra ve Miraç; Peygamberimiz (s.a.v)’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Rabbimizin sonsuz kudretini müşahede etmek için Allah’u Teâlâ’nın katına yükseltildiği manevi bir yolculuktur.

Manevi iklimi yoğun olan, hikmetlerle dolu bu mevsim içerisinde bulunan müstesna gecelerden biri olan Miraç Kandilini de hep beraber Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece (bu gece) idrak edeceğiz inşaallah. Kur’an-ı Kerimin İsra suresi birinci Ayeti kerimesinde Yüce Allah ”Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Hz. Muhammed (s.a.v.)'i bir gece Mescidi Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” buyurarak, Efendimizi (s.a.v.)’in hüzün yılını yaşadığı, kimsesiz ve sıkıntıda olduğu bir zamanda, Rabbimizin huzuruna alarak, müminin miracı olan namazın farz kılınmasını, Bakara süresinin son iki ayetini ve Allah'a şirk koşmayanların büyük günahlarının affolunacağının müjdesinin verildiği kutlu bir gecedir” dedi.

Âlemlerin Rabbinin; insanlık için en güzel örnek olan, Alemlere Rahmet olarak gönderdiği Peygamber efendimizi taltif ettiği Miraç, Recep ayının 27.nci gecesi gerçekleşmiştir.

Miraç Gecesinin sene-i devriyesi, aynı zamanda Kahramanmaraş Merkezli Deprem Felaketinin de sene-i devriyesi ile aynı gece idrak edilecektir. Bu gece yapılacak duaların hürmetine Deprem Bölgesinde ve diğer afetlerde vefat eden bütün kardeşlerimize, Miraç olayının gerçekleştiği mekanlarda şehit olan kardeşlerimiz ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüce Allah, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemizi, milletimizi, İslam âlemini ve bütün insanlığı her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Akyazı'lı kardeşlerimizin, Din Görevlilerimizin ve İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik eder, Milletimizin ve İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum.

 

DİĞER HABERLER
AKYAZI KIZILAY ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

AKYAZI KIZILAY ŞUBESİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ

27-04-2024 - TÜM HABERLER

ŞAİR ERTAN YILMAZ DİYORKİ

ŞAİR ERTAN YILMAZ DİYORKİ

26-04-2024 - TÜM HABERLER

Reklamı Geç
Advert