AKYAZI BELEDİYESİ
Giriş Tarihi : 07-06-2023 12:29   Güncelleme : 12-06-2023 17:56

HAZİRAN 2023 MECLİS TOPLANTISI YAPILDI 

HAZİRAN 2023 MECLİS TOPLANTISI YAPILDI 

HAZİRAN 2023 MECLİS TOPLANTISI YAPILDI 

1- Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.05.2023 tarih ve 35205 sayılı yazısına istinaden; 02.05.2022 tarih ve 51 no’lu Meclis Kararıyla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilip görüşülen, Mülkiyeti Belediyemize ait Kapalı Pazaryerindeki sergilere ait kullanım ücreti (işgaliye) ve tahsis ücreti (aylık) tutarlarının günümüz şartları göz önünde bulundurularak yeninden tespiti ve 2023 yılı tarifelerindeki ilgili maddenin güncellenmesi ile alakalı Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi hususu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

2- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden havale edilen 26.05.2023 tarih ve 35124 sayılı yazısına istinaden; Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12.12.2022 tarih ve 11/631 kararı ile onaylanan Akyazı İlçesi Dokurcun Mahallesi, 122 ada 31 ve 32 no’lu parsellerdeki terminal alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yönelik hazırlanan imar plan tadilat teklifinin görüşülmesi hususu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

3-İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden havale edilen 26.05.2023 tarih ve 35192 sayılı yazısına istinaden; Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.07.2022 tarih ve 7/363 sayılı kararı ile onaylanan Akyazı Merkez ve Seyfeler Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde kalan mevcut trafo alanlarının plana işlenmesi ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 24.maddesi kapsamında hazırlanan imar planı tadilat teklifinin görüşülmesi hususu.

İMAR KOMİSYONUNUNA HAVALE

4- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden havale edilen 29.05.2023 tarih ve 35260 sayılı yazısına istinaden; İlçemiz İnönü Mahallesi, G25D07C2C pafta, 380 ada,4 nolu parselin en çok ibaresinin 12,50 metre olarak değiştirilmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli imar plan tadilatı teklifinin görüşülmesi hususu.

İMAR KOMİSYONUNUNA HAVALE

5- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden havale edilen 26.05.2023 tarih ve 35193 sayılı yazısına istinaden; Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden daha etkin ve verimli bir şekilde faydalanabilmeleri adına ,

İlçemizde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunan Pazarköy Mahallesindeki mevcut sokak isimlerinin isim/nitelik bilgisinin değiştirilmesi ve isim ya da numarası olmayan sokaklara 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi gereği yeni sokak adı/numarası verilmesi teklifinin görüşülmesi hususu.

İMAR KOMİSYONUNUNA HAVALE

6- İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden havale edilen 29.05.2023 tarih ve 35222 sayılı yazısına istinaden; Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden daha etkin ve verimli bir şekilde faydalanabilmeleri adına İlçemizde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunan Kuzuluk Orta Mah., Kuzuluk Şose Mahallesi ve Kuzuluk Topçusırtı Mahallelerinde mevcut sokak isimlerinin korunup, isimsiz sokaklara 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi gereği yeni sokak ad/numarası verilmesi teklifinin görüşülmesi hususu.

7- Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden havale edilen 26.05.2023 tarih ve 35198 sayılı yazıya istinaden; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. Maddesi gereği Hukuk Komisyonu Üye Seçiminin yapılması ve aynı Kanunun 32. ve 39. Maddesine istinaden seçilen üyelere katıldıkları her toplantı günü için ödenecek huzur hakkının belirlenmesinin görüşülmesi hususu.

OY BİRLİĞİ İLE

Hukuk Komisyonu üyeliklerine Mustafa Birincioğlu, Abdülkadir Yıldırım, Osman Kesikbaş, Yılmaz Taşdelen ve Furkan Çakıroğlu seçildi.

8-Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünden havale edilen 26.05.2023 tarih ve 35190 sayılı yazıya istinaden; Belediyemizce yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen 04.04.2023 tarih ve 46 sayılı meclis kararı ile İsmi “Akyazı Recep Tayyip ERDOĞAN Spor Kompleksi” olarak belirlenen tesisin içerisinde bulunan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Spor Salonu ve Tenis Kortuna 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesi gereği isim verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi hususu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL

Alınan bu karar gereğince

*Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na

Akyazı Belediyesi eski Başkanı Yaşar Yazıcı’nın,

*Gençlik Merkezi’ne

15 Temmuz Şehidi Ömer Halis Demir’in,

*1000 kişilik Spor Salonu’na

Eski Bakan Cevat Ayhan’ın

*Tenis Kortuna

Şehit Eren Bülbül’ün isminin verildi

9-Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız ve ivazsız olarak hibe edilmek istenen 1 adet 2014 model, 2040708 motor ve NLTFECX1E01000036 Şase nolu, 54 HY 264 Plakalı, MITSUBISHI Markalı, Kamyon (Frigofirik Kasa) tipi aracın ,5393 Sayılı Belediye Kanununun 85.maddesi ile 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10 uncu maddesine eklenen hüküm ve 5393 Sayılı Belediye Kanunun 15/i fıkrası 38/1 maddeleri ile 18/g maddelerinin bir bütün halinde değerlendirilerek hibesinin kabulüne ve belediyemiz adına aracın tescil edilmesine demirbaş kayıtlarımıza geçirilerek 2023 Mali yılı bütçesi araçlar kalemi (T) cetveline eklenmesine aracın devir işlemleri için Noter ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde gerekli evrakları imzalamak üzere Belediye Başkanı Bilal SOYKAN'a yetki verilmesi teklifinin MHP Meclis Üyeleri Furkan ÇAKIROĞLU, Ergün ÖZTÜRK, Ahmet ÇETİN ve İksan ÖZCAN' in çekimser oy kullanmaları üzerine oy çokluğu ile kabulüne.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 *********************

BAŞKAN SOYKAN'IN MECLİS KONUŞMASI 

Kötü niyetli eleştirilere kulak asmadıklarını söyleyen Başkan Soykan;

‘Akyazı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz’

Akyazı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında belediyenin çalışmalarını değerlendiren Başkan Bilal Soykan, “ 4 yılda Akyazı’da önemli işlere imza attık. Kötü niyetli haber, yorum ve paylaşımlara kulak asmadan kararlılıkla işimizi yapmaya Akyazı ve Akyazılılara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Akyazı Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 9 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesinde belediyenin bir aylık çalışmalarını içeren video gösterimi gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Geride bıraktığımız bir aylık sürede Akyazı’daki hizmet serüvenimize ara vermeden devam ettik. Küçücek, Seyfeler, Yuvalak, Altındere Osmanağa ve Cumhuriyet Mahallelerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsamızın açılışını yaptık. Bunun yanında ilçemizin her köşesinde durmadan yorulmadan çalışmaya da devam ettik” dedi.

Yapılan hizmetleri küçültücü haber, yorum ve paylaşımların olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Yollarla ilgili yapılan bu eleştirilerin tamamı merkezde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla alakalı. Bildiğiniz üzere Karaçalılık, Alaağaç, Yağcılar, Harunusta ve Hasanbey’de doğalgaz çalışmaları var. En çok şikâyet aldığımız nokta da Yağcılar yolu. Doğalgaz çalışmasından dolayı yolumuz bozuk. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ve yol yeteri kadar çöktükten sonra gerekli asfalt çalışmasını yapacağız” dedi.

Başkan Soykan, “ Gazi Süleymanpaşa ve Yunus Emre Mahallelerinde SASKİ’nin altyapı çalışmalarından dolayı bozulmuş yollarımız var. Bir kısmını yaptık kalan kısımlarını da ilerleyen günlerde yapacağız. Akyazı Belediyesi olarak ihalesini yaptığımız Yeni Mahalle, İnönü Mahallesi ve Yunus Emre Mahallelerimizde yağmur suyu hattı çalışmalarımız var. Bu çalışmalar tamamlanana kadar bu rahatsızlıklar olacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yollarımızı yenileyeceğiz” diye konuştu.

4 yıl içerisinde birçok hizmeti Akyazı’ya kazandırdıklarını da ifade eden Başkan Soykan, “ Sokak Hayvanları Bakımevi, Mezbaha ve Canlı Hayvan Borsası, 4 yıllık Fakülte, İlçe Terminali, Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi, Güzlek Mesire Alanı, SUBÜ Fakülte Ek Binası, Çarşı İçi Güzelleştirme Çalışmaları gibi bir çok hizmeti Akyazı’mıza kazandırdık. Geldiğimiz noktada bütçemizi 50 milyon liradan 247 milyon liraya çıkardık. Bu çalışmalarımızı da kim ne derse desin kararlılıkla sürdüreceğiz. Kararı verecek olan halkımızdır. Onlar da yapılan bu çalışmaları görüyorlar” ifadelerini kullandı.

Pazar günü gerçekleştirilen 58. Tarihi Akbalık Yağlı Güreşlerinin kıran kırana mücadelelere sahne olduğunu da söyleyen Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Yoğun yağış altında yapılan güreşler çok zevkli oldu. Sabah hakem ve sporcularla yaptığımız toplantı sonrasında iptal etmeme kararı aldık ve güreşlerimizi gerçekleştirdik. Gerçekten kıran kırana mücadelelerin olduğu çok güzel bir etkinlik oldu. Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Soykan’ın açıklamalarının ardından gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Ergün Öztürk, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak büyük bir başarı kazanıldığını belirterek, “ İttifakımızın tüm paydaşlarına teşekkür ederiz” dedi. Öztürk ayrıca belediyenin çalışmalarından dolayı ve 58. Akbalık Yağlı Güreşleri organizasyonu için Başkan Bilal Soykan ve ekibine teşekkür etti. Ergün Öztürk’ün ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Abdurrahim Atmaca da Belediye Başkanı Bilal Soykan ve tüm belediye çalışanlarına Akyazı için yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI