DİYANETTEN AÇIKLAMA

TÜM HABERLER - 15-08-2023 22:14 1694 kez okundu.

DİYANETTEN AÇIKLAMA

Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Çekimin, camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve hiçbir merciden izin alınmadan gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık olan bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

f

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BİR SORU BİR CEVAP 31.07.2026

BİR SORU BİR CEVAP 31.07.2026

31-07-2026 - TÜM HABERLER

AKYAZI'DA BASIN BAYRAMI 30.07.2026

AKYAZI'DA BASIN BAYRAMI 30.07.2026

30-07-2026 - TÜM HABERLER