AKYAZI’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

AKYAZI BELEDİYESİ - 01-06-2023 15:40

AKYAZI’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

AKYAZI’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

‘Akyazı Atığını Dönüştürüyor’ etkinliği düzenlenecek

Her yıl farklı bir tema vurgusu ile kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’ kapsamında bu sene Akyazı’da “Akyazı’mız Atığını Dönüştürüyor” teması ile 9 Haziran Cuma günü ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Her yıl Dünya’da çeşitli tema vurguları yapılarak kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’ bu sene Akyazı’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Akyazı Belediyesi, Akyazı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile 9 Haziran Cuma düzenlenecek “Akyazı’mız Atığını Dönüştürüyor” etkinliği kapsamında Akyazı çarşı içinde çeşitli eğence alanları oluşturulacak,

Lisanslı atık toplayan 5 firma (Bitkisel Atık Yağ, Atık Pil, Atık Elektrik Elektronik Eşya, Tehlikeli Atık, Ambalaj Atıkları), atıkların geri kazanımına yönelik öğrenci ve vatandaşlarımıza bilgilendirmek için stant kuracak ve öğrencilerin topladığı atıklar ilgili lisanslı firmalara teslim edilecek.

Etkinlikte ayrıca okullarda daha önce başlatılan resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni de gerçekleştirilecek.

Akyazı Belediyesi tarafından da Belediyenin ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ kapsamında bilgilendirmeler yapılacak.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilincinin oluşturulması amacı ile düzenlenecek olan bu etkinlik öncesinde tüm vatandaşlara evlerinde biriktirdikleri bitkisel yağ atıkları, atık piller ve atık elektronik cihazları etkinliğe getirmeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

 

DİĞER HABERLER
SON ANDA İPTAL

SON ANDA İPTAL

17-04-2024 - AKYAZI BELEDİYESİ

BELEDİYE BİRİM MÜDÜRLERİNDE DEĞİŞİKLİK

BELEDİYE BİRİM MÜDÜRLERİNDE DEĞİŞİKLİK

16-04-2024 - AKYAZI BELEDİYESİ

Reklamı Geç
Advert.