TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 20-06-2023 16:55   Güncelleme : 20-06-2023 18:22

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM’IN 21 HAZİRAN ADAPAZARI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM’IN 21 HAZİRAN ADAPAZARI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM’IN 21 HAZİRAN ADAPAZARI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

 

20.06.2023

Kıymetli Sakaryalı Hemşerilerim;

Bir milletin yeniden uyanışına vesile olan, milli birlik ve beraberlik şuurumuzun müşahhas bir ifadesi sayılan Kurtuluş Savaşımıza giden yoldaki mihenk taşlarından birisi de; tam 102 yıl önce büyük bir şahlanışla benzerine az rastlanan ve hafızalarımızın en müstesna köşesinde yerini alan

bir zaferle kahramanlık destanı yazılan Adapazarı’mızın düşman işgalinden kurtuluşu gerçekleştirilmiş ve İlimizde gösterilen direnişle kazanılan bu büyük mücadele, unutulmaz zaferler arasında yerini almıştır.

Ülkemizin her sathında sayısız kahramanlık örneği verilen binlerce yıllık unutulmayacak şanlı tarihimizde; kalbi bu aziz vatan, şanlı bayrak, istiklal ve hürriyet sevdasıyla dopdolu Adapazarılılar için, 21 Haziran 1921 tarihi asla unutulmayacak şanlı ve müstesna bir gündür.

Bundan tam 102 yıl önce canını feda ederek bayrağımıza kanlarının rengini veren, ezelden ebede hakkı ödenemeyecek vatan evlatlarının başlattığı kutsal mücadele sonucu, bugün o unutulmaz kahramanlık destanlarını ortaya koyan ecdadın torunları olarak bizler, yurt edindiğimiz bu vatan topraklarında rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamaktayız. Şanlı tarihinde bunca yıldır hiçbir zillete boyun eğmeyen Kıymetli Sakaryalıların, kurtuluşa giden yolda o gün sergiledikleri bu üstün ve sarsılmaz irade, inanç ve kararlılığı bundan sonra da göstereceklerine ve her ne pahasına olursa olsun bu kutsal vatanı, bu al bayrağı en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceklerine canı gönülden inanıyoruz.

Tarih boyunca İstiklalimiz ve İstikbalimiz söz konusu olduğunda canını feda etmekten kaçınmayan kadim bir medeniyetin mensupları olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, tüm zorluklarda gösterdiğimiz mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı her daim canlı tutarak,

Milletçe Aziz Şehitlerimizin omuzlarımıza yükledikleri ağır sorumluluk ve bize bıraktıkları mukaddes emanetlerini, ecdadımızdan aldığımız şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya, birlik ve beraberlik içerisinde,

Tarihimizden aldığımız güçle, ülkemizi daha güçlü ve müreffeh günlere ulaştırmaya ve bu şanlı günü yine adına yakışır bir şekilde her koşulda idrak etmeye kararlıyız.

Kurtuluş meşalesinin yakıldığı o zorlu mücadele yıllarını tekrar hatırlamamıza, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan Adapazarı’nın kurtuluşunda gösterilen o sarsılmaz azmin, sapasağlam iman gücünün, emsalsiz fedakârlıkların ve kahramanlıkların milletimiz tarafından da çok iyi bilinmesinin ve gelecek kuşaklara aktarılmasının ne denli önemli olduğunun da şuurunda olmalıyız.

Öyle ki;

Bizler, işgal altındayken bile umudunu taze tutan bu güzel şehrin her bir evladı gibi; içi vatan, millet, bayrak ve devlet sevdasıyla dolu olan ve yapılan haksızlıklara ve vicdansızlıklara asla boyun eğmeyen kurtuluşun mimarlarından Halit Molla gibi kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmadık ve her daim vefayla anmaya devam edeceğiz.

Bunun içindir ki; 1. Dünya Savaşı sırasında Suriye cephesinde savaşırken ayağına saplanan kurşunla sakat kalmış, mütarekenin ardından yılmadan ve yorulmadan yurduna dönerek mücadelesinden vazgeçmemiş, kurtuluş için düşmanla çarpışırken ağabeyini vatana şehit vermiş, yüreğinde barındırdığı acıları bir kenara bırakarak arkadaşlarıyla beraber zilleti bu topraklardan söküp atmış Halit Molla gibi kahramanlarımızı, daima minnetle, şükranla yad etmeye devam edeceğiz.

Bizler; hayranlık uyandıran eşsiz tarihi ile birlikte aynı zamanda bu benzersiz şehrin barındırdığı her güzelliğe sahip çıkmaya, toplumun tüm kesimleri ve şehrin tüm aktörleri ile birlikte, dayanışma içerisinde olmaya önem veriyor, Sakarya’mızda var olan huzur ortamını korumaya ve yine aynı ruhla birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye gayret gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 21 Haziran Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü münasebetiyle Sakaryalı vatandaşlarımızın bu şanlı ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; İstiklal Savaşı’na giden bu şanlı yolda büyük mücadele örneği göstererek kahramanca yurdunu savunup Hakka yürüyen Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor,

saygıdeğer tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI