SPOR
Giriş Tarihi : 30-05-2023 13:43   Güncelleme : 30-05-2023 18:41

SPORSEVERLERDEN COŞKULU KARŞILAMA

SPORSEVERLERDEN COŞKULU KARŞILAMA

SPORSEVERLERDEN COŞKULU KARŞILAMA

SPORSEVERLERDEN COŞKULU KARŞILAMA

Baykan şampiyonasında birinci ve ikinci olan sporcular ve antrenör Sezai Yolcuoğlu sporseverler tarafından coşku ile karşılandı 27. Balkan çocuklar karate şampiyonasında dereceye giren iki milli sporcu ilçe Girişinde sporseverler tarafından Ormanköy Akyazı girişinde karşılandı. Karadağ Bar ilinde düzenlenen Balkan Karate şampiyonasında 2012 doğumlu Yıldız Bayan 44 kg’da Ayşen Saner tüm rakiplerini yenerek Balkan şampiyonu oldu. Yine 2011 doğumlu Yıldız Bayan 45 kg da Sare Kaya Balkan ikincisi oldu. Saner ve Kaya ilçe girişinde karşılanarak, konvoyla ilçe de tur attı.

45 MADALYA’NIN İKİSİNİ AKYAZI’YA GETİRDİK

Karate Antrenörü Sezai Yolcuoğlu, Akyazı Haber ‘e yaptığı açıklamada “Balkan ülkesi Karadağ’ın Bar kentinde düzenlenen 27. Balkan çocuklara karate şampiyonasına iki sporcu ile katıldık. Turnuva üç gün sürdü biz ilk gün çıktık ve 1 altın, 1 gümüş madalya aldık. Milli takıma 120 sporcu ile katıldık, 45 madalya alındı ve 45 madalyanın iki madalyası bizim” dedi. Muhabirin destek alıyor musunuz sorusu üzerine , Yolcuoğlu “Yok, şahsen bana iletilmiş her hangi bir destek yok sadece federasyonun ve velilerin kendi imkanları ile gidildi her hangi bir maddi veya manevi destekleri yok” ifadelerini kullandı.

BAŞARILARININ SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Gümüş madalya alan Sare Kaya’nın annesi Nagihan Kaya; “Küçüklüğünden beri bu sporu seviyor ve yapıyor. Başarılarının arkasındayız, sonuna kadarda giderse destekliyoruz. Balkan şampiyonasına gitti, ikinci oldu gümüş madalya aldı. Ana sınıfından beri 7 yıldır bu sporu yapıyor. İki çocuğum var, bir tane abisi var. Spor dalı bakıyorduk, karate de karar kıldık, bu şekilde başladı. Sezai hocaya emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz, küçüklüğünden beri çok uğraşıyor çok memnunuz” dedi.

ÜLKEMİZİ, SAKARYAMIZI, AKYAZIMIZI GURURLANDIRDILAR

Altın madalya alan Ayşen Saner’in babası Muhammer Saner; “2,5 yaşında Anaokuluna verdik, Sezai hocamla orada başladı. Yaklaşık 8-8,5 yıldır gidiyor. Tek bir tane çocuğumuz var. Sadece bizim adımıza değil ülkemiz adına gurur verici, o yüzden çok sevinçliyiz. Daha önce de iki kez şampiyon oldular. Sare de Ayşen de ikişer kez şampiyon Türkiye şampiyonu oldular bu ilk defa yurt dışı deneyimi oldu, güzel de oldu. İkisi de şampiyon olarak geri döndüler, ülkemiz adına, Sakarya’mız adına, Akyazı’mız adına bizi gururlandırdılar” ifadelerini kullandı. 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında şampiyon olan Ömer Saner plaket takdim ederken, aileleri de çiçek verdi.

a href="https://www.akyazihalkinsesi.com/files/uploads/1685461288-922812c3d536dea617e8.jpg">

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI