AKYAZI BELEDİYESİ
Giriş Tarihi : 03-02-2025 17:00   Güncelleme : 03-02-2025 17:15

SOYKAN SAT GİTSİN 03.02.2025

SOYKAN SAT GİTSİN 03.02.2025

SOYKAN SAT GİTSİN 03.02.2025

Akyazı Belediye Meclisi’nde Gündem Yine Satış Yetkisi

Akyazı Belediye Meclisi, 04 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilecek Şubat ayı olağan toplantısında, belediyeye ait taşınmazlarla ilgili önemli bir maddeyi görüşecek. Gündemin 7. maddesi kapsamında, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, meclisten taşınmaz satış yetkisi talep edecek.

Başkan Soykan’ın, daha önce defalarca belediyeye ait taşınmazların satışı için yetki aldığı ve bu taleplerin meclis tarafından onaylandığı biliniyor. Meclisin bugüne kadar bu tür taleplere "hayır" demediği göz önüne alındığında, yeni yetki talebinin de kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SATIŞA ÇIKARILACAK TAŞINMAZ BELLİ OLDU

Başkan Soykan’ın yetki alması halinde, satışa çıkarılacak taşınmazlardan biri de netleşti.

Akyazı İlçesi, Kepekli Mahallesi, Kanlıçay Mevkii'nde bulunan 545 ada, 41 parsel numaralı, 8.382,66 m² yüzölçümüne sahip "Cevizlik" alanı satış listesinde yer alıyor.

Kamuya ait bu taşınmazın ne kadarlık bir bedelle satışa çıkarılacağı ve satışın hangi yöntemle gerçekleştirileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak daha önceki satış süreçlerinde benzer taşınmazların ihale yöntemiyle elden çıkarıldığı biliniyor.

ELEŞTİRİLER SÜRÜYOR

Başkan Soykan’ın sık,sık belediyeye ait taşınmazları satışa çıkarması, ilçe genelinde tartışmalara neden oluyor. Vatandaşlar ve bazı meclis üyeleri, belediyenin mali sorunlarını taşınmaz satarak çözmeye çalışmasının sürdürülebilir bir yöntem olmadığını savunuyor.

Muhalefet kanadından gelen eleştirilerde,

“Başkan Soykan’ın en iyi yaptığı iş, halkın malını satmak. Belediyeye ait taşınmazların bu şekilde elden çıkarılması, ilçenin geleceği açısından büyük bir kayıptır” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Önümüzdeki meclis toplantısında bu yetki talebinin kabul edilip edilmeyeceği ve satış sürecinin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

**************

 

MEÇLİS GÜNDEMİN YEDİNCİ MDDESİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden havale edilen 24.01.2025 tarih ve 62739 sayılı yazıya istinaden; Mülkiyeti Belediyemize ait Sakarya İli, Akyazı İlçesi, Kepekli Mahallesi, Kanlıçay Mevkii, 545 ada, 41 parsel no'lu 8.382,66 m² yüzölçümlü "Cevizlik" niteliğindeki taşınmazın 5393 Sayılı Belediye Yasasının 18. maddesinin (e) fıkrası uyarınca, 2886 Sayılı Yasa hükümleri çerçevesinde satılabilmesi için Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi hususu.

 

 

 

 

 

 

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI