AKYAZI BELEDİYESİ
Giriş Tarihi : 21-02-2024 22:02   Güncelleme : 23-02-2024 01:57

SOYKAN AKCAN'DAN ÇEKİNİYOR MU?

SOYKAN AKCAN'DAN ÇEKİNİYOR MU?

Akcan açıklamalarına  devam ediyor

KONU: BELEDİYE BORCU

AKCAN TOPU SOYKANA ATTI

Yeniden Refah Partisi Akyazı Belediye Başkan Adayı Hasan Akcan, belediye başkanlığı dönemindeki borçla ilgili iddialara yanıt verdi.

 

2014-2019 döneminde Akyazı Belediye Başkanlığı yapan ve 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkan adayı olan Hasan Akcan, başkanlık dönemine ilişkin hakkında yapılan iddialara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Daha önce mevcut belediye yönetimini geçmiş dönem ile ilgili karalama, iftira ve fitneler üzerinden algı yapmakla suçlayan Akcan, hakkındaki iddialarla ilgili görüntülü bir açıklama yaptı.

BELEDİYEYİ BATIRDI GİBİ ALGI YAPTILAR

Kendi döneminde Akyazı Belediyesini devraldıklarında 42,5 milyon lira borcu olduğunu, devrederken ise 65 milyon lira borçla devrettiklerini söyleyen Akcan; " Çok kıymetli Akyazılı hemşerilerim. Bugün sizlere Akyazı Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili yapılan yanlış beyanların doğrularını aktaracam.

Biz Akyazı Belediyesini devraldığımızda 42,5 milyon lira borcu vardı. Bunu hiç kimse duydu mu? Hayır. Devrettiğimizde ise 65 milyon lira borcu vardı. Bunu herkese duyurdular ama 65 milyon lira borcu duyurmadan 125 milyon 140 milyon borç bıraktı. 'Belediyeyi batırdı gibi' algı yaptılar. Daha sonra görevi devraldıklarında bu kendi elleri ile yazmış oldukları 65 milyon borcu açıklamak zorunda kaldılar. Ama bunu halka duyurmadılar" dedi.

BORÇLARINI BİZİM ÜZERİMİZE YAZDILAR

Belediye başkanılığı döneminde yapılan 22,5 milyon liralık borcun 18 milyon lirasının asfalt parası olduğuna dikkati çeken Hasan Akcan, şöyle konuştu; " İşte bu noktada işin doğrusunu anlatmak zorunda kaldık. Biz 65 milyon liralık borcu devrederken 65 milyon borcun 42,5 milyonu önceki dönemden kaldı. Bizim yaptığımız 22,5 milyon borcun 18 milyonu asfalt parasıydı. 7000 ton asfaltın 3000 tonunu biz kullandık. 4 bin tonunu onlar kullandıdılar göreve geldikten sonra. Ama borcu bizim üzerimize yazdılar."

HARAÇ MEZAT SATTILAR 65 milyon borcu 31 Mart 2018 tarihinde kanunla yapılandırdıklarını anlatan Hasan Akcan; " 2030 yılına kadar iki ayda bir 300-500 taksitle ödeyecektik. Ancak bunlar bu yapılandırmayı iptal ettiler. Ellerindeki malları haraç mezat bedavaya denilecek şeklinde verdiler.

Mesela Kuzuluk Belediyesi binası Bunu 2 milyona verdiler. 2030 yılında bu bina 20 milyon lira olacaktı. Ama ödediğimiz aylık taksit 300-500 ise 3 lira 5 lira değerine düşecekti.

Bu yanlış bir ticaret anlayışıydı. Ama bunu yaparlarken bunların bütün hedefi Hasan Akcan'ı karalamak. Hasan Akcan'ı itibarsızlaştırmaktı. Ama yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Biz inşallah yeni göreve geldiğimizde belediyenin ne kadar borcu olduğunu şu anda biliyoruz. Ama bunları açıklamayacağız. Biz bile bile bu görevi devralıyoruz ve Akyazı Belediyesi'ni en güzel şekilde idare edip Akyazı'ya en güzel hizmetleri getireceğiz" ifadesini kullandı.

https://youtu.be/O0MEZvxbUGw

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI