TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 06-02-2023 15:02   Güncelleme : 06-02-2023 15:18

SON DAKİKA DEPREM ÖLÜ SAYISI 912 ÖLÜ 5385 YARALI

SON DAKİKA DEPREM ÖLÜ SAYISI  912 ÖLÜ 5385 YARALI

SON DAKİKA DEPREM ÖLÜ SAYISI

912 ÖLÜ 5385 YARALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Deprem ölü-yaralı sayısı son dakika gelişmeleri

Depremdeki ölü sayısı ve yaralı sayısı hakkında gelişmeler gündeme geldi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere 10 ilde hissedildi. Deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybı ve yaralı sayısı hakkında açıklama yaptı. AFAD, 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu açıkladı.

Meydana gelen depremde ölü sayısı ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi açıklandı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Deprem sonrasında artçı depremler oldu. Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde deprem hissedildi.

DEPREM ÖLÜ SAYISI VE YARALI SAYISI SON DAKİKA GELİŞMELERİ

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
AFAD ve Kızılay gibi afet görevi olan kurumlarımız ekiplerini bölgeye gönderdik. TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız göreve çağrıldı. Önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarımıza verdik. 9 bin personel çalışma yürütmektedir. Bu sayı sürekli artmaktadır. Kurtarma faaliyetleri kesintisiz şekilde sürüyor.
Biz de depremin yaşandığı andan itibaren çalışmaları yakın takibe aldık. Ülkemizin dört bir yanında ekipmanlar ve yardım malzemeleri sevk edildi.
Yardım ekiplerine vatandaşlarımız da yardımcı oluyor.
912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 5385 vatandaşımız yaralanmıştır. 2 bin 470 kişi enkaz altından kurtarılmıştır. 2 bin 818 bina yıkılmıştır.

KAHRAMANMARAŞ HAVADAN GÖRÜNTÜ

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI