BÜYÜKŞEHİR
Giriş Tarihi : 04-02-2025 17:06   Güncelleme : 04-02-2025 17:23

SASKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI 04.02.2025

SASKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI 04.02.2025

SASKİ’DEN ÖNEMLİ UYARI 04–02–2025

SASKİ, Sakarya'da beklenen kar yağışı ve don olayına karşı su sayaçlarının donma riskine karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi ile birlikte su sayaçları ve tesisatlarda donma meydana gelmemesi için vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sayaçların donması durumunda kesinlikle ateş veya sıcak su kullanılmaması gerektiği belirtilirken, özellikle yüksek kesimlerde ikamet eden abonelerin sayaç ve tesisatlarını gece saatlerinden önce koruma altına alması gerektiği vurgulandı.

Sayaçların korunması için alınması gereken önlemler Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kış aylarında yaşanabilecek sayaç donmalarını önlemek için abonelerimizin gerekli tedbirleri almasını rica ediyoruz.

Sayaçlar; kalın kumaş, boru kılıfı veya izocam gibi malzemelerle sarılıp ısı yalıtımı sağlanmalı. Tesisat bağlantıları, vanalar ve sayaçlarda su sızmalarına karşı düzenli kontrol yapılmalı. Abonelerimiz sayaçlarını ve tesisatlarını koruma altına alarak olası mağduriyetlerin önüne geçebilirler” denildi.

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI