Sakarya Rizeliler Derneği İlk Kongresini Gerçekleştirdi
Erkan Azman Başkan Seçildi – Akyazılı İş İnsanı Rıfat Onat Yönetimde Yer Aldı
Sakarya Rizeliler Derneği’nin 1. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Dernek merkezinde yapılan genel kurulda üyelerin büyük desteğini alan Erkan Azman, Sakarya Rizeliler Derneği’nin ilk başkanı seçildi.
Kongreye Sakarya’da yaşayan çok sayıda Rizeli vatandaş, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Yeni dönemde oluşturulan yönetim kurulunda Akyazı’dan iş insanı Rıfat Onat da yer aldı. Onat, yapılan görev dağılımı sonucunda Dernek Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
İşte Yönetim
Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Azman.
Yönetim Kurulu Üyeleri; "Abdulhamit Berber, Ahmet Erol Cin, Ali Birinci, Ali Rıza Madenoğlu, Alparslan Ülgen, Erdal Yıldırım, Fatih Çapoğlu, Hasan Çakmak, Hasan Kansızoğlu, İbrahim Aksoy, Nusret Çorbacıoğlu, Rıfat Onat, Salih Yıldırım, Hakkı Çolak, Mehmet Çakmak, Hakan Kulaksız, Mustafa Çırakoğlu, Alperen Şerifoğlu, Tuğba Öztürk Karaarslan, Miray Mete, Tahsin Dişli, Sabri Serbes."
Denetleme Kurulu Üyeleri; "Yunus Özçelik, Cevat Ekşi, Niyazi Başaran, Cem Çelebi, İsa Çelik, Rıdvan Eyigün.
Başkan Erkan Azman yaptığı konuşmada, Sakarya’daki Rizelileri aynı çatı altında toplamak, dayanışmayı artırmak ve kültürel değerleri yaşatmak için çalışacaklarını belirtti. Azman, “Rizeli hemşehrilerimizi kaynaştıracak, gençlerimize sahip çıkacak projelere imza atacağız. Sakarya’da Rizelilerin güçlü bir sesi olacağız” dedi.
Akyazılı iş insanı ve yeni Başkan Yardımcısı Rıfat Onat ise yaptığı açıklamada, Sakarya Rizeliler Derneği’nin kuruluş sürecinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sakarya’da yaşayan Rizeli hemşehrilerimizin birlik içinde hareket etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Kongrenin sonunda yeni yönetim üyeleri tebrikleri kabul ederken, katılımcılar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.



















