TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 05-12-2023 17:20   Güncelleme : 05-12-2023 17:22

MUHTARLARA DAVET

MUHTARLARA DAVET

MUHTARLARA DAVET

 

AKYAZI'MIZIN DEĞERLİ MUHTARLARI

HAKKIMIZI ARAYALIM

KÖYLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU

MECDİ CENGİZ

 

Bildiğiniz gibi köylerimizin mahalleye çevrilmesinin, Tarım ve Hayvancılığa zarar vermesi üzerine 2019 Tarım Şurasında Sn. Cumhurbaşkanımız yeniden KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİ’NİN gerektiğini belirterek bu hedefi göstermiştir. Yasa çalışmalarında KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİ yasada yer almadıysa da Mahalle yapılan yerlere önemli imkân ve avantajlar sağlayan YARI KÖY diyebileceğimiz 7254 sayılı Yasa 16 Ekim 2020'de yürürlüğe girmiştir.

 

Tarım ve Hayvancılığa destek dışında köylerimize (mahalle) birçok avantajlar sağlayan yasadan yararlanmak üzere, Komşu ilimiz Kocaeli başta olmak üzere Sakarya dışındaki Büyükşehirlerde başvuruları sonucu binlerce mahalle KIRSAL MAHALLE olmuştur.

 

Sakarya'mızda ise yasadan yararlanmak için başvuran muhtarlarımızın dilekçeleri işleme konmamış, meclis gündemine alınmamış, yasanın açık hükümlerine rağmen Belediyeler halkımızın yasal haklarına adeta ipotek koymuştur.

 

Büyük bir üzüntü ile ifade etmek zorundayız ki, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı köylerimiz, Tarımı, hayvancılığı, doğası, toprağı, merası ve yaşam kültürü ile bu gidişle yok olacaktır.

 

Unutmayalım ki, yasanın halkımıza sağladığı haklar kimsenin lütuf ve kişisel kararına bırakılmamıştır.

 

Bizler KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU olarak bu hayati olayı Sakarya'nın ve yerel ve

Ulusal basının gündemine soktuk.

Cimer'e ve yargıya götürdük, Sayın Cumhurbaşkanına kadarda götürmeye kararlıyız.

Sizler köylerinin haklarını her zeminde aramak, takip etmek üzere halkın yetki ve

Sorumluluk verdiği kişiler olarak köylerinizin yok olmasına seyirci olamazsınız. Sizleri köylerimizin geleceği ve hakları için yasal mücadeleye davet ediyoruz.

 

Yasal olarak yapılabilecek daha çok şeyler var.

Bu önemli konuları görüşmek ve değerlendirmek üzere siz Muhtarlarımızı 6 Aralık Çarşamba günü saat 12:00'da Akyazı Muhtarlar Derneği'ndeki önemli toplantıya davet ediyoruz

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI