TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 23-11-2022 13:18   Güncelleme : 23-11-2022 13:24

KÖYÜME DOKUNMA PLATFORM’U TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

KÖYÜME DOKUNMA PLATFORM’U  TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

KÖYÜME DOKUNMA PLATFORM’U

TANIŞMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

 

30 Büyükşehire bağlı Köylerin Mahalle yapılmasından sonra Tarım ve Hayvancılığın gördüğü zarar nedeniyle TBMM de kabül edilen 7254 sayılı KIRSAL MAHALLE Yasası 16 Ekim 2020 tarihinde Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Tarım ve Hayvancılığa önemli bir destek ve KIRSAL MAHALLELERE birçok avantajlar sağlayan yasa ile Büyükşehirlere bağlı binlerce mahalle başvuruları sonucu KIRSAL MAHALLEYE ALINMIŞTIR. Buna örnek vermek gerekirse Komşumuz Kocaeli Büyükşehirde İzmit İlçesinde 41 Mahalle ile Bursa Büyükşehirde 600 ün üzerinde mahalle KIRSAL MAHALLE YAPILMIŞTIR bu iki il Sakarya’mızla benzerlik arz eden Tarım ve Sanayi Kentleridir.

Sakarya İlimizde ilgili yasadan yararlanmak üzere yapılan başvuruların sonuçsuz kalması ve yoğun şikayetler üzerine KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU KURULMUŞTUR.

PLATFORM Kurucuları olarak 22 Kasım 2022 tarihinde yapılan toplantıda Sakarya genelindeki sorunlar geniş bir şekilde ele alınmış bu konuda ilgili yetkili merciler nezdinde yapılacak faaliyet ve görüşmeler belli bir programa bağlanmıştır.

İlgili Yasada belirtildiği üzere bir yıl takviminde karara bağlanan KIRSAL MAHALLELER bu hakkı kullanmaları bir sonraki yılın Ocak Ayından başladığı için Kırsal Mahalle olma istek ve dilekçeleri aylar öncesin İlçe Belediyelerine verilen dilekçelerine İlk kademe belediyesi olan İlçe Belediyeleri ile son karar mercii Büyükşehir Belediyeleri bu kararlarını 2022 yıl sonuna kadar karara bağlamaları beklenmektedir.

Bu itibarla; Öncelikle ve ivedilikle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem YÜCE ile görüşülmesine, bu görüşme sonucuna göre diğer temas ve görüşmelere devam edilmesine karar verilmiştir.

 

TOPLANTIYA KATILAN PLATFORM ÜYELERİ

MECDİ CENGİZ Em J. Astsubay

EROL ÖZTÜRK SATSO Eski Başkanı

HÜSNÜ GÜRPINAR İnşaat Müh.Eski Oda Başkanı

AYDIN ZENGİN İşadamı Eski Sakaryaspor Başkanı

FİKRİ ASLAN İşadamı

HAMDİ ŞENOĞLU Eski Adapazarı Ziraat Odası Başkanı

NAZIM OLUCU Gazeteci

EKREM ÇORUHLU Em Tarım Kredi Bölge Müd.Yard.

RECEP YILMAZ Avukat

OSMAN AYGÜN Akyazı Tarım Kredi Yön.Kur. Başk.

BÜLENT ÖZBELLİ Elekt.Mühendisi

HABİP DERİNBAY Emekli

ADNAN ÖZDEMİR Eski Muhtar

ŞERİF SARI İnternet Gazetecisi

NUSRET ÜNLÜTÜRK Çiftçi

SEYFİ ÖZDEMİR Eski Muhtar

ÜMİT DÖNMEZ Eski Muhtar

TALAT AŞAN Eski Muhtar

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI