TÜM HABERLER
Giriş Tarihi : 03-10-2022 13:31   Güncelleme : 04-10-2022 09:53

İLÇE MÜFTÜMÜZ KAMİL ÖZCAN DEMİR’DEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI.

İLÇE MÜFTÜMÜZ KAMİL ÖZCAN DEMİR’DEN  CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI.

İLÇE MÜFTÜMÜZ KAMİL ÖZCAN DEMİR’DEN

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI.

Başkanlığımız bu yıl tarihlerinin yakın olması sebebiyle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ile “Mevlid-i Nebi Haftası” nın birlikte kutlanmasına karar vermiş, konusunu ise “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlemiştir.

Peygamber Efendimizden sonra Yüce dinimiz İslam’a davet ve irşat etme vazifesi Müslümanlara verilmiştir. Bu sebeple sevgili Peygamberimizin bizlere bırakmış olduğu bu ulvi vazifeyi din hizmetimizin ilk sırasına getirmek en öncelikli gayelerimizden biri olmalıdır. Aynı zamanda camilerimiz dini ve milli değerlerimizin, birlik ve beraberliğimizin dostluk ve kardeşliğimizin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği ve yaşandığı Beytullah’ın şubesidir. Camilerimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) döneminden itibaren ibadet merkezi olmasının dışında okul, sosyal hayatın, irşat ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin merkezi ve kalbi olmuştur.

Camilerimiz kalbin vücuttaki kanı temizlediği gibi beş vakit ve her vakit insanı ve hayatı kendisinde toplar, temizler ve arındırır.

Aynı zamanda alemlere rahmet olarak gönderilen İki Cihan Serveri Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimizin dünyaya teşriflerinin de yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) insanlığa gönderilen peygamberlerin sonuncusu ve insanlığın yolunu aydınlatan en son tebliğcisidir. Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) insanları, sabırla, güler yüzle, hikmet ve güzel öğütle İslam'a davet etmiş, hayatıyla en güzel örnekliği göstermiş ve yeryüzünde iyiliğin, güzelliğin, adaletin, hoşgörünün egemen olması için mücadele etmiştir.

Şüphesiz onun hayatı, ahlakı, sünneti, davet ve tebliğ metodu, bütün Müslümanlar için en güzel örnektir.

Onun çağrısı camiye ve huzura…

Onun çağrısı iyiliğe ve takvaya...

Onun çağrısı birliğe ve kardeşliğe...

Onun çağrısı ibadet ve kurtuluşa...

Öyleyse bize düşen görev Çağrıya Kulak vermektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Akyazı Halkı olmak üzere tüm milletimizin ve Ümmet'i Muhammed'in Mevlid-i Nebi Haftasını kutluyorum. Ayrıca Din görevlilerimizin 1-7 Ekim arası Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyor, camilerimizi inşa eden, madden ve manen imar edip hizmet eden tüm hayırseverlerimiz ve din görevlilerimizden, ahirete irtihal edenlerine Rabbimden rahmet niyaz ediyor, hayatta olanlara sağlık, afiyet ve hayırlı hizmetler diliyorum. Kamil Özcan Demir Akyazı Müftüsü

 

Admin ALİ ŞANLIAdmin ALİ ŞANLI